„Tesla Motors“ akcijų vertė padvigubėjo dėl naujo modelio?

Po to, kai 2009 metų birželį elektromobilių gamintojo „Tesla Motors“ akcijos įspūdingai debiutavo  Amerikos "Nasdaq" biržoje, jų vertė išaugo daugiau nei du kartus – nuo 17 JAV dolerių (44 litų) už akciją, iki 35,32 JAV dolerių (per 92 litų).

Teigiama, kad šį, neįprastai teigiamą, investuotojų požiūrį į bendrovę lėmė didžiulis tokių automobilių gamintojų, kaip „Toyota“ ir „Daimler-AG“ tikėjimas „Tesla“.

Kaip jau buvo skelbta, prieš porą savaičių Los Andžele pristatytas elektromobilis, sukurtas ant visureigio „RAV4“ pagrindo. Šį elektromobilį „Toyota“ sukūrė kartu su „Tesla“. Į projektą, kurio metu elektromobiliais bus paversta 2 000 „RAV4, skirta per 60 mln. JAV dolerių (156 mln. litų).

Elektromobilyje įmontuotos ličio metalo oksidų baterijos kurių įkrovimo užtenka įveikti 160 kilometrų atstumą.

Šis, serijiniu būdu elektra varomas automobilis, bus pradėtas gaminti 2012 metais.

Pranešama, kad jo kaina prasidės nuo apytiksliai 40 tūkst. JAV dolerių (104 tūkst. litų).

Negana to, neoficialiai pranešta, kad artimiausiu metu „Tesla“ elektromobiliais pavers ir kitus „Toyotos“ modelius – „Corolla“ bei „Lexus RX“.

Šiuo metu, prieš pradėdama gaminti „Tesla Model S“, bendrovė daug investicijų skiria elektromobilių infrastruktūros kūrimui. Manoma, kad „Model S“ pasirodymo, bendrovė „Tesla“ Kalifornijos valstijoje esančioje NUMMI gamykloje pradės gaminti keletą kitų elektromobilių modelių.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad „Teslos“ akcijų vertė iki 2011 metų pabaigos pakils daugiau nei iki 100 JAV dolerių (apie 261 lito).


Šiame straipsnyje: Tesla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių