Teismas: Neringos valdžios lengvatos keleivių vežėjams - neteisėtos

Teismas pripažino, kad lengvatos keleivių į Kuršių neriją vežėjams yra neteisėtos. Neringos savivaldybė vasarį ketina spręsti, kaip keisti jau 9 metus galiojančias lengvatas joje registruotiems vežėjams.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas gruodžio mėnesį pripažino, jog Neringos savivaldybė neįvykdė jai Konkurencijos tarybos 2007 metų nutarimu nustatytų įpareigojimų, ir minėtas lengvatas teismo sprendimu panaikino, BNS informavo Konkurencijos tarybos laikinoji Komunikacijos skyrius vedėja Rima Kaulėnaitė.

„Teismas panaikino Neringos savivaldybės sprendimo atitinkamus punktus“, - BNS sakė R.Kaulėnaitė.

Anot tarybos, teismo sprendimas nebuvo apskųstas, todėl yra įsiteisėjęs.

„Mes dabar tikslinsime savivaldybės tarybos sprendimą ir turime apsispręsti, ar visiems panaikinti (rinkliavą), ar visiems ją taikyti. Vasario pabaigoje turėtų būti posėdis“, - BNS sakė Neringos savivaldybės Juridinio, personalo ir viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Ramūnas Vaitkus.

Anot jo, teismas panaikino Neringos savivaldybės 2004 metais priimtą sprendimą, tačiau nepasisakė, kaip jis turi būti pakeistas.

Neringos savivaldybė įvažiavimo lengvatas įmonėms ir asmenims, registruotiems Neringoje, suteikė 2004 metais. Nuo to laiko savivaldybėje registruotos keleivių vežimo įmonės yra atleistos nuo rinkliavos, tuo tarpu kitos įmonės rinkliavą privalėjo mokėti. Po atlikto tyrimo 2007 metais Konkurencijos taryba įpareigojo savivaldybę suvienodinti rinkliavas vežėjams, tačiau jai to nepadarius, pernai kreipėsi į teismą.

Konkurencijos taryba teigia besitikinti, jog šis atvejis paskatins viešojo administravimo subjektus atsakingai ir geranoriškai vykdyti jiems nustatytus įpareigojimus.

Šiuo metu už į Kuršių nerijos nacionalinį parką įvažiuojantį autobusą renkamas 150 litų (žiemą - 100 litų), už autobusą iki 30 vietų - 70 litų (žiemą - 50 litų), už automobilį - 20 litų mokestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vbs

vbs portretas
,, Niekas nenorėjo mirti..." arba ,,Stoma niekad nenorėjo dirbti"

Julius

Julius portretas
Meras pabego ,kaltu nera, va ir pasaka baigta.

kas

kas portretas
tai jei gyveni neringoj ir vazineti pastiviai tenka tai vis moki ir mok
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių