Supaprastinta privalomosios automobilių techninės apžiūros tvarka

Susisiekimo ministerija primena, kad šiandien įsigaliojo transporto priemonių privalomosios techninės apžiūros tvarkos pakeitimai, sudarantys palankesnes sąlygas vairuotojams automobilio apžiūrą atlikti iki 30 dienų anksčiau nei nustatytas terminas.

„Jei likus ne daugiau kaip 30 dienų iki apžiūros termino bus nustatyta, kad transporto priemonė yra tvarkinga, kitos apžiūros terminas bus pratęsiamas tiek dienų, kiek jų buvo likę iki privalomosios apžiūros galiojimo pabaigos“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Pavyzdžiui, jei automobilis patikrinamas ir nerandama trūkumų likus 20 dienų iki privalomosios apžiūros galiojimo pabaigos, kitą kartą į apžiūrą reikės atvykti ne vėliau kaip po 2 metų ir 20 dienų.

Statistikos duomenimis, techninių apžiūrų metu maždaug pusėje visų transporto priemonių randama didelių trūkumų. Todėl Susisiekimo ministerija ragina vairuotojus neatidėlioti transporto priemonių privalomosios techninės apžiūros paskutinei dienai, o atlikti ją anksčiau, pasiliekant protingą laiko tarpą galimiems trūkumams pašalinti.

Tikimasi, kad tai padės sumažinti transporto priemonių, kurioms pasibaigė privalomosios techninės apžiūros galiojimo laikotarpis, skaičių ir apriboti jų dalyvavimą viešajame eisme.


Šiame straipsnyje: TATechninė apžiūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
paskutiniu laiku viepas is geriausiu istatymu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių