Sunkvežimio vairuotojas įrodė, kad galima važiuoti be priekinio rato

Eismo įvykius neretai sukelia netikėtai nuo transporto priemonės nulėkęs ratas. Transporto priemonė praranda stabilumą ir nuvažiuoja į šoną. Tačiau „Youtube“ patalpintas vaizdo įrašas rodo kai ką kita.

Prieš tris dienas vaizdus talpinančiame tinklalapyje atsirado vaizdo įrašas, kuris verčia suabejoti fizikos dėsniais ar nusistebėti vairuotojo sugebėjimais.

Vos 14 sekundžių trukmės įraše matyti, kaip sunkvežimis tiesiai skrodžia keliu be priekinio kairio rato. Pasirodo, sunkiai transporto priemonei išlaikyti pusiausvyra užtenka vos penkių ratų.

Jonysekac99 vardu pasivadinęs „Youtube“ vartotojas teigia, kad tai nieko nestebina, nes šis sunkvežimis yra „Tatra 815“, sukonstruotas važiuoti be priekinio rato.

„O, nematomas ratas. Technologijos žengia į priekį“,  - juokiasi kitas tinklalapio vartotojas its2point.


Šiame straipsnyje: sunkvežimisašisratasTatra 815

NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
jei Birutė Masaitytė mokykloje per pamokas ne su bernais būtų kirkinusis, o mokiusis, žinotų, kad kai kūno (šiuo atveju - sunkvežimio) svorio centras yra kūno atramų ribojamo ploto ribose, tas kūnas yra statiškai stabilus. Ūkiškai šnekant, ir fūra, ir lengvoji, ir net stalas laisvai gali stovėti ant trijų kojų, jei trūkstamos atramos pusėj yra lengvesnis (pvz., nėra kojos arba rato). Taip kad niekas čia nekonstravo triračio sunkvežimio, o ir važiuoti be rato jis gali tik labai lėtai ir praktiškai tik lygiu keliu ir tiesiai.

romas

romas portretas
Traktorius Belarus taip pat gali be vieno priekinio rato važiuoti. Ir net posūkius daryti, jeigu vietoj pamesto rato vertikaliai pririšti kokį nors baslį.

To jei

To jei portretas
Oi blin prajuokino :D:D Čia arba kokia senmerge nedapi..ta mokytoja arba kokia pavydi spuoguota ir stora klasiokė parašė ta komentarą. Nors iš kitos pusės tai reikia sutikt, kad straipsnis tai šu..o vertas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių