Sostinės viešojo transporto kontrolierių atlape - vaizdo kameros

Kiekvienas kontrolierius nuo šiol vykdydamas keleivių kontrolę turės mažą filmavimo kamerą, pritaisytą prie uniformos. Apie tai viešojo transporto keleivius informuos ant kontrolierių aprangos priklijuoti specialūs lipdukai.

„Kontrolieriai iki šiol vaizdo kameromis filmuodavo tik Keleivių kontrolės autobusiukuose, išrašant pažeidėjams baudas. Tačiau kartais pasitaikydavo ir incidentų troleibusuose ar autobusuose, arba stotelėse. Dėl to, šie pakeitimai leis užtikrinti ne tik kokybiškesnį kontrolierių darbą, nes bus galima stebėti kaip jie elgiasi viešojo transporto priemonėse, bet ir detaliau išnagrinėti keleivių skundus“, - sakė SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Keleivių kontrolės skyriaus vadovas Danius Rinkauskas.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ 2012 metais gavo 770, 2013 metais -  55 skundus iš viešojo transporto keleivių. Skunduose keleiviai dažniausiai informuoja apie tai, kodėl dėl vienų ar kitų priežasčių viešuoju transportu naudojosi neįsigiję viešojo transporto bilieto, tačiau kai kuriuose iš šių skundų aptariamas ir kontrolierių darbas.

SĮ „Susisiekimo paslaugų“ Keleivių kontrolės skyriuje dirba 60 kontrolierių, kiekvienas iš jų darbo metu nuo šiol naudosis vaizdo filmavimo įranga.

Kontrolieriams leidimus dirbti su kameromis išdavė Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidolijus

vidolijus portretas
Užsiima niekais. Pirmiausia negalima stabdyti transporto priemonės. o reikia tikrinti bilietus važiuojant. Negalima keleivio tempti į autobusiuką, nes anaiptol ne visi yra asocialūs, dauguma skuba rimtais reikalais. Be to, išlipęs iš transporto priemonės asmuo jau nebe keleivis, taigi ir bausti jo nebėra už ką. Gerbiamieji kontrolieriai, užsirašykite tai sau ant kaktos, jei iki šiol nežinojote. Manau, kad ggreit dėl šitų dalykų pasipils skundai. Be to, manau, kad manęs filmuoti neturi teisės kiekvienas raumenų kalnas užsivilkęs kontrolieriaus uniformą. Aš anaiptol ne už "zuikius", aš prieš požiūrį į keleivius kaip į potencialius piktybiškus nusikaltėlius.

jo

jo portretas
pirksiu ir as tokia kamera kad konflikto metu matytus abi puses o ne vienas tik as.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių