Siūloma apmokestinti visus Vokietijos kelius

Šiaurės Reino – Vestfalijos žemės vyriausybė siūlo įvesti sunkvežimių mokestį visuose Vokietijos keliuose.

Šios žemės susisiekimo ministras Michael’is Groschek’as pateikė reikalavimą išplėsti sunkvežimų mokesčio įvedimą, kuris bus svarstomas Vokietijos federacijos ir visų žemių susisiekimo ministrų konferencijoje.

Siūlyme teigiama, jog kelių mokesčio įvedimas sunkvežimiams, kurių bendroji masė didesnė kaip 3,5 tonos, praktiškai nesudėtingas ir atitinka teisės normas. Šiaurės Reino – Vestfalijos susisiekimo ministras teigia, jog galimybė išplėsti sunkvežimių mokesčio taikymą federaliniuose, krašto ir vietinės reikšmės keliuose jau anksčiau ne kartą svarstyta kai kurių Vokietijos žemių administracijose.

M. Groschek’as remiasi bendruomenių iniciatyva pagerinti kelių infrastruktūrą, kuriai labai stinga piniginių lėšų. Pasak Šiaurės Reino – Vestfalijos susisiekimo ministro, įgyvendinus jo pateiktą siūlymą, Vokietijoje iš viso papildomai būtų surinkta apie 7,5 mlrd. eurų, kuriuos būtų galima skirti kelių ir tiltų priežiūrai bei jų tinklo plėtrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel taip

kodel taip portretas
Tik vieno nesuprantu,viena is" geriausiu"ekonomiku eurosajuze o kamsciai keliuose tai vieni is blogiausiu euro zonoje.

Mat kaip jiems gerai

Mat kaip jiems gerai portretas
Apmokestins kelius, benzinas atpigs... Ar Vokietijoj ir dabar į benzino kainą kelių mokestis neįtrauktas? Jei ne, tai per gerai vokiečiai gyvena!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių