Siūloma per 5 m. atsisakyti vairuotojo pažymėjimų be galiojimo laiko

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo, kad vairuotojai, turintys pažymėjimus be galiojimo termino, privalėtų juos pasikeisti per penkerius metus.

Parengtame Vyriausybės nutarime taip pat siūloma įtvirtinti, kad sovietinio pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai galiotų tik iki 2012 metų gegužės 31 dienos. Pastarieji pažymėjimai buvo išduodami nuo 1990 metų kovo 11-osios iki 1992 metų spalio 1 dienos, nors ministerija pažymi turinti duomenų, kad jie galėjo būti išduodami ir vėliau, maždaug iki 2000 metų kovo pabaigos.

Šie knygelės formos pažymėjimai su rusiškais blanko užrašais šiuo metu jokiuose teisės aktuose nėra reglamentuoti, taip pat nėra niekur nustatyta, kad jie negalioja, BNS aiškino VRM Viešojo saugumo politikos departamento Visuomenės saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus vedėjas Darius Vasaris.

Pritarus tokiems siūlymui, pasak VRM, būtų užtikrinti europinis reikalavimas, jog Europos Sąjungos (ES) narės imasi visų reikiamų priemonių, kad išvengtų bet kokios vairuotojo pažymėjimų klastojimo rizikos, taip pat nurodymas, kad ne vėliau kaip iki 2033 metų sausio 19 dienos visi išduodami ar esantys apyvartoje vairuotojo pažymėjimai atitiktų ES standartą.

Tiksliai nežinoma, kiek žmonių tektų keistis vairuotojų pažymėjimus įvedus minėtus galiojimo terminus, nes pažymėjimų apskaita pirmaisiais nepriklausomybės metais buvo vedama netinkamai. Manoma, kad šiuo metu iki pusės milijono žmonių gali turėti popierinius laminuotus pažymėjimus be galiojimo termino ir iki 2 tūkst. - sovietinio pavyzdžio knygeles.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis anksčiau yra raginęs ir nesant įpareigojimų pasikeisti seno modelio vairuotojo pažymėjimą bent jau planuojantiems keliones į kitas ES šalis.

„Regitra“ nurodo, kad naujo modelio vairuotojo pažymėjimas kainuoja 49 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
eilinis pinigu surinkimas ir tiek

vel

vel portretas
reik sugalvot nauja rinkliava ir ji jau stai cia!

jankis

jankis portretas
kubilius sugalvojo naują pasipinigavimą
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių