„Šilko kelias 2010“: lietuviai pagaliau pralaužė ledus

Po dviejų nesėkmingų dienų lietuviams – Benediktui Vanagui ir Sauliui Jurgelėnui pagaliau pavyko pademonstruoti tikrąjį savo tempą.

Trečiajame tarptautinio ralio maratono „Šilko kelias 2010“ („Silk Way 2010“) greičio ruože lenktynininkai finišavo aukštoje šeštoje vietoje. Puikus rezultatas Sankt Peterburgo „City Service Spb“ komandos atstovams bendroje įskaitoje leido šoktelti iš dvidešimt septintosios pozicijos į keturioliktąją.

218 kilometrų ilgio greičio ruože už lietuvius greitesni buvo tik „Volkswagen“ atstovai ir itin patyręs rusas Borisas Gadasinas. Vien ko vertas faktas, kad šis lenktynininkas pernai iškovojo tarptautinės automobilių federacijos ralio maratonų taurę.

Po greičio ruožo B.Vanagas pasidžiaugė rezultatu, tačiau minėjo, kad nors ir važiavo greitai, tačiau pakankamai atsargiai. Lenktynininkas taip pat pridūrė, kad ekipažas neišvengė poros navigacinių klaidų, tačiau daug laiko dėl to neprarado.

„Po dviejų dienų nesėkmių pagaliau pavyko netrukdomiems važiuoti sau įprastu greičiu“ – po finišo minėjo B.Vanagas. „Šios dienos greičio ruože buvo kelios brastos gausybė siaurų ir vingiuotų keliukų, tačiau pasitaikė ir greitų sekcijų, kur teko pakankamai smagiai pašokinėti per tramplinus. Žiūrovų kiekis šį kartą nustebino – šalia ruožo susirinko stebėtinai daug žmonių“.

Lenktynininkas taip pat prisiminė ir kuriozišką dienos epizodą. Vienu momentu greičio ruože savaime įsijungė automatinė gaisro gesinimo sistema, dėl kurios ekipažo šturmanui – S.Jurgelėnui teko kovoti su kylančiomis putomis. Tačiau viskas baigėsi gerai ir netikėtas įvykis problemų nepridarė.

Tarp automobilių ir šį kartą pirmąsias vietas dalijosi „Volkswagen“ atstovai. Greičiausias buvo Pietų Afrikos atstovas – Ginielis De Villiersas. Atsilikęs 1 minutę ir 7 sekundes antras liko maratono lyderis Carlosas Sainzas, tik dvylika sekundžių aplenkęs Nasserą Al-Attiyah Sugaišęs 3 minutėmis ir 48 sekundėmis daugiau nei lyderis, ketvirtas finišavo amerikietis Markas Milleris. Penktas šįkart ir vėl buvo rusas Borisas Gadasinas, kuris G.De Villiersui pralaimėjo 15 minučių ir 20 sekundžių. B.Vanagui su S.Jurgelėnu pavyti rusus pritrūko 6 minučių ir 31 sekundės.

Bendrojoje sunkvežimių įskaitoje pirmąją vietą prarado Vladimiras Čaginas. Dienos greičio ruože nugalėjus Firdausui Kabirovui, V.Čaginas atsiliko net vienuolika su puse minutės ir šį kartą liko trečias. Antrąją vietą pelnė čekas Alesas Lopraisas, kuris savuoju „Tatra“ pagaliau įsiterpė į pirmąjį trejetuką, paskutines dvi dienas priklausiusį KAMAZ komandai. Trijų minučių intervale už V.Čagino išsirikiavo dar trys KAMAZ ekipažai, vairuojami Ilgizaro Mardejevo, Eduardo Nikolajevo ir Andrejaus Karginovo.

Antradienį „Šilko kelio“ maršrutas tęsis nuo Lipecko į Volgogradą. Šalia pastarojo miesto finišuos 302 kilometrų ilgio greičio ruožas. Dalyvių laukia ilga diena, kadangi bendras nuvažiuotas atstumas sieks net 790 kilometrų.

Kiekvienos dienos apžvalgas apie „Šilko kelio“ ralio maratono eigą galite stebėti TV1 bei Eurosport televizijų eteryje.

Pirmasis automobilių įskaitos penketukas po trečiojo greičio ruožo:

1. Carlosas Sainzas (Ispanija) – „Volkswagen Race Touareg 3“ 4 val. 35 min. 25 sek.
2. Ginielis De Villiersas (PAR) – „Volkswagen Race Touareg 2“ +1 min. 19 sek.
3. Nasseras Al-Attiyah (Kataras) – „Volkswagen Race Touareg 2“ +1 min. 19 sek.
4. Borisas Gadasinas (Rusija) – „Proto G Force“ +19 min. 30 sek.
5. Markas Milleris (JAV) – „Volkswagen Race Touareg 3“ +29 min. 11 sek.
...
14. Benediktas Vanagas (Lietuva) – „OSCar 03“ +1 val. 26 min. 32 sek.

Pirmasis sunkvežimių įskaitos penketukas po trečiojo greičio ruožo:

1. Firdausas Kabirovas (Rusija) – KAMAZ 5 val. 21 min. 48 sek.
2. Vladimiras Čaginas (Rusija) – KAMAZ +9 min. 49 sek.
3. Eduardas Nikolajevas (Rusija) – KAMAZ +14 min. 1 sek.
4. Alesas Lopraisas (Čekija) – „Tatra“ +15 min. 21 sek.
5. Ilgizaras Mardejevas (Rusija) – KAMAZ +20 min. 7 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių