Šeštadienį – trečiasis Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas

Jau trečią kartą visi vairuotojai, dviratininkai ir pėstieji kviečiami pasitikrinti savo teorines kelių eismo taisyklių žinias ir dalyvauti Nacionaliniame kelių eismo taisyklių egzamine.

Saugų eismą skatinanti iniciatyva, kurią palaiko didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“, vienu metu vyks Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje.

„Jau trečius metus organizuodami Nacionalinį kelių eismo taisyklių egzaminą mes norime parodyti, kad geras vairuotojas ir saugaus eismo dalyvis privalo gerai mokėti kelių eismo taisykles. Dažnas mokydamasis vairuoti prieš teorijos egzaminą jas iškala atmintinai, tačiau vėliau vairuojant kiekvieną dieną tenka susidurti su situacijomis, kai geras taisyklių išmanymas yra tiesiog būtinas. Kaip draudimo bendrovė, mes tai geriausiai matome po autoįvykių. Vairuotojai savarankiškai pildydami eismo įvykio deklaracijas neretai dėl taisyklių nežinojimo ar nepasitikėjimo turimomis žiniomis neteisingai įvertina situaciją, netiksliai nubraižo schemą ar net prisiima svetimą kaltę“, - sako Gytis Matiukas, egzamino organizatoriaus „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius.

Šiemet organizatoriai ypatingą dėmesį skirs dviratininkams. Kasmet jų skaičius didėja, tačiau dviračių kultūros, kaip senas tradicijas turinčioje Olandijoje ar Danijoje, mūsų šalyje dar trūksta. Iš viso egzamino dalyviai turės atsakyti į 30 teorinių klausimų, kurie sudaryti ir parinkti atsižvelgiant į dažniausiai pasitaikančias situacijas keliuose, o taip pat ir į naujausius kelių eismo taisyklių pakeitimus, kurie įsigaliojo nuo šių metų balandžio 1 d.

Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas tuo pačiu metu vyks Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybėse bei Klaipėdos ir Panevėžio miestų „Lietuvos draudimo“ salėse. Geriausiai į visus klausimus atsakę egzamino dalyviai laimės vairuotojų civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą metams.

Pernai tokiame egzamine savo žinias tikrinosi beveik 200 dalyvių ir virš 1000 užduotis sprendė internete.

Egzaminas vyks šeštadienį, balandžio 28 d., 12 val., Vilniaus miesto savivaldybėje, (Konstitucijos pr. 3) Tarybos salėje II aukšte, Kauno miesto savivaldybėje (Laisvės al. 96), Tarybos salėje I aukšte bei „Lietuvos draudimo“ salėse Klaipėdoje (Taikos pr. 66) ir Panevėžyje (Respublikos g. 11). Visi norintys dalyvauti registruojami el. paštu egzaminas@ld.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių