Sausį geležinkelio bilietai Britanijoje pabrangs vidutiniškai 6,2 proc.

Geležinkelio bilietų kainos Didžiojoje Britanijoje ateinantį sausį padidės vidutiniškai 6,2 proc. – beveik dvigubai daugiau už infliaciją, kuri šiuo metu siekia 3,2 proc., antradienį pranešė geležinkelio kompanijos.

Tokie planai sukėlė profesinių sąjungų ir keleivių grupių pasipiktinimą, nes kitąmet šalyje bus 2,5 proc. – iki 20 proc. – didinamas pridėtinės vertės mokestis (PVM), informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

Geležinkelio kompanijų asociacija (ATOC) dėl didinamų kainų kaltina pasikeitusią vyriausybės politiką, dėl kurios joms mažinamas finansavimas. O geležinkelio kompanijos išlaidas investicijoms yra priverstos perkelti ant keleivių pečių.

ATOC teigimu, pavyzdžiui, vienkartinis traukinio bilietas pabrangs nuo 4,89 iki 5,19 svaro sterlingų.

„Žinome, kad dabar yra sunkūs laikai daugeliui žmonių, tačiau ateinančiais metais išaugsiančios bilietų kainos leis ir toliau investuoti į geležinkelius“, – tvirtina ATOC vykdomasis direktorius Michaelas Robertsas ir pabrėžia, jog labai svarbu investuoti į geležinkelio stočių remontą, traukinius ir paslaugų kokybės gerinimą, nes prognozuojama, kad traukinių keleivių skaičius per ateinančius dešimtmečius padvigubės.


Šiame straipsnyje: traukinysBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių