SAS skraidino daugiau keleivių

SAS grupė per antrąjį metų ketvirtį skraidino 11,6 mln. keleivių. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jų skaičius išaugo 5,2 proc.

SAS grupė per šį laikotarpį gavo 262 mln. Švedijos kronų (97 mln. litų) pajamų. Tai beveik perpus mažiau palyginti su praėjusių metų tuo pačiu periodu, kai grupės pajamos siekė 544 mln. Švedijos kronų (201 mln. litų).

„Pajamų sumažėjimo priežastys yra gerai žinomos. Tai - sparčiai kylančios lėktuvų degalų kainos, ekonomikos lėtėjimo tendencijos bei pertekliniai gamybos pajėgumai rinkoje. Šios sudėtingos situacijos valdymas yra ir SAS grupės, ir visos oro vežėjų pramonės prioritetas. Pastebėjome, jog kompanijos ir pasauliniu mastu, ir vietinėje rinkoje patyrė nuostolių antrajame ketvirtyje, nors paprastai šis sezonas yra pelningas. Dabar dauguma avialinijų pradėjo iš esmės mažinti pajėgumus tam, kad sukurtų tinkamą pusiausvyrą tarp pasiūlos ir paklausos", - teigia SAS prezidentas Mats Janssonas.

Pasak jo, SAS grupė nutraukė „Spanair" pardavimo procedūrą dėl sudėtingų rinkos sąlygų. Kaina, kurią SAS galėjo gauti, iš tiesų neatspindėjo tikrosios „Spanair" vertės.

Liepos mėnesį buvo paskelbta išplėstinė veiksmų programa, kurioje numatyta, kad kitąmet grupės pelnas turėtų siekti 800 mln. Švedijos kronų ( 295 mln. litų) ir ketvirtadaliu būtų sumažintas orlaivių parkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių