Šalyje daugės greičio matuoklių

Šiuo metu Lietuvos keliuose greičio pažeidėjus fiksuoja 63 stacionarūs ir 11 mobiliųjų greičio matuoklių. Iki šių metų lapkričio pabaigos stacionarių matuoklių turėtų padaugėti iki 151, rašo savaitraštis „Veidas“.

Įrengtų greičio matuoklių  išlaikymas kainuoja 4-5 milijonus litų per metus.

Per paskutinį pusmetį greičio matuokliais užfiksuota apie 60 tūkstančių pažeidimų. Paskirta baudų už 2 mln. litų, praneša autobild.lt.


Šiame straipsnyje: radaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

pv.

pv. portretas
Įrengtų greičio matuoklių išlaikymas kainuoja 4-5 milijonus litų per metus. Paskirta baudų už 2 mln. litų, praneša autobild.lt. Tai realiai jie neatsiperka ...

marazas

marazas portretas
O man labai įdomu, per kurią vietą tas išlaikymas jų kainuoja? Pagal pateiktus skaičius, tai vienam tenka 55-60 tūkst. litų per metus! Man čia panašu į pinigėlių plovimą, o ne išlaikymą. Nepamenu, kiek kainuoja naujas matuoklis, bet tikrai nemanau, kad labai jau stipriai viršija "išlaikymo" kainą. Tai vat ir norėčiau išgirsti iš kur nors, kas ten tiek kainuoja? Abejoju, kad elektra tiek kainuotų...

marazas

marazas portretas
Ir dar, jie ir neturi atsipirkti baudomis. Jie turi gerinti eismo saugumą, o tai sumažina avarijų skaičių ir savaime taupo pinigus (medikai, policija, ar net gaisrinė). Reik galvot plačiau. Nors man vistiek keistai atrodo toks brangus išlaikymas. Ir dar reik nepamiršt, kad tik šiemet berods nuo liepos 1 dienos baudžiamas yra automobilio savininkas ir be jokių ten "ne aš vairavau ir pan", visa atsakomybė savininkui ir jo reikalas, jeigu vairavo kažkas kitas, tai tą kažką kitą tegu ir atveda su prisipažinimo raštu. Manau, kad šis pokytis padės surinkti daugiau baudų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių