A. Sabonio pasirašytus kamuolius ralio dalyviai nuveš į Afriką

Du lietuviški „Gera dovana“ ekipažai kartu su kitomis 155 komandomis leidžiasi į Budapešto–Bamako ralį. Dalyvius vilioja ne tik sportinis azartas, bet ir noras prisidėti prie labdaringos organizatorių veiklos. Be kitų būtiniausių priemonių, visureigiais „Land Rover Discovery“ Bisau Gvinėjos vaikus pasieks ir Arvydo Sabonio parašais papuošti krepšinio kamuoliai.

„Ilgai svarstėme, kuo galėtume nudžiuginti Afrikos vaikus. Vis neapleido mintis, kad esame iš krepšinio šalies, tad galvojome, kas galėtų tai įprasminti, – pasakoja viename ekipažų važiuojantis „Geros dovanos“ padalinio Lenkijoje generalinis direktorius Ernestas Vasiliauskas. – Susisiekėme su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu A. Saboniu ir jis noriai sutiko prisidėti. Tikimės, kad krepšinio kamuoliai, lentos ir lankai populiarins šią sporto šaką Juodajame žemyne ir padės užaugti naujoms sporto žvaigždėms.“

E. Vasiliauskas pažadėjo ne tik nuvežti dovanas ir vietinius pamokyti krepšinio pagrindų, bet ir sužaisti draugiškas rungtynes.

Konstruktoriai Marius Batūra ir Tomas Kužinauskas atviravo, kad ruošiant automobilius buvo sprendžiama, kaip patogiau sutalpinti papildomą krovinį. Visgi juose turėjo tilpti ir kita parama – kanceliarijos reikmenys ir sporto inventorius. Daiktai bus išdalyti tik kelionės pabaigoje, ralio organizatoriai juos įteiks kruopščiai atrinktiems gavėjams – Malio vaikų bibliotekai ir mokymo centrui, Bisau Gvinėjos jaunimo mokymo centrui ir nemokamą gydimą teikiančiai klinikai, Mauritanijos protinę negalią turinčių vaikų mokyklai ir trijų vargingiausių kaimų bendruomenėms.

Devynerius metus iš eilės senaisiais Paryžiaus–Dakaro ralio keliais vykstančio ralio dalyvių noras padėti Afrikos vaikams peraugo į didžiulę labdaros organizaciją. Dalyvių dėka sunkiomis sąlygomis gyvenantiems žmonėms statomos mokyklos, kasami šuliniai, tiekiami medikamentai ir kitos būtiniausios priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių