Rusnėje dėl pakilusio vandens lygio uždraustas automobilių eismas

Vandens lygiui kelyje Šilutė–Rusnė pakilus iki 21 cm, uždraustas automobilių eismas. Juos specialia technika vėl pradėjo kelti gelbėtojai.

Pirmoji potvynio banga Rusnės gyventojus užklupo lygiai prieš mėnesį – sausio pradžioje. Tąkart vandens lygis pakilęs buvo net iki 80 cm.

Pusės kilometro ruože vandens lygiui kelyje Šilutė–Rusnė pakilus daugiau kaip 20 cm automobilių eismas uždraustas. Juos kelia speciali technika – kol kas trys vilkikai, bet paruoštas ir ketvirtasis.

Gyventojai kol kas pagalbos nesikreipė, tačiau gelbėtojai pasiruošę suteikti pagalbą. Šiuo metu Rusnėje apsemti 24 kaimai, iš viso 72 sodybos su beveik 200 žmonių. Po ledu – 16 tūkst. ha žemės plotų ir 80 km kelių.

Šilutės civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjo Romo Renčeliausko teigimu, šiemet gelbėtojai ruošiasi kaip niekad dideliam potvyniui, nes po ledu daug apsemtų teritorijų. Tačiau viskas priklauso nuo oro sąlygų, ledo tirpimo ir prasidėjusio ledonešio.

Sausio pradžioje prasidėjus potvyniui, rusniškiai valdžiai vėl priminė, kad eilinį Nemuno proveržį įveikti būtų paprasčiau, jei iškiltų estakada, kurios projektas buvo pradėtas rengti dar 2008 m. Pritrūkus lėšų darbai sustojo, tačiau Premjeras ir vidaus reikalų ministras pažadėjo ieškoti galimybių darbus finansuoti iš specialios potvynių ir jo padarinių likvidavimo programos.


Šiame straipsnyje: potvynisRusnėkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių