Rugsėjį – dešimtadaliu daugiau avarijų

Vidutinis avaringumas šalyje rugsėjo mėnesį, lyginant su vasaros mėnesiais, išauga 9,2 procentais, o lyginant su visais metais – 4,7 procentais.

Įvertinusi pastarųjų penkerių metų duomenis, draudimo bendrovė „BTA Draudimas“ įspėja, kad artėjanti rugsėjo 1-oji viena iš datų, per kurią vairuotojai kelyje turi būti itin atidūs ir budrūs.

„Rugsėjo 1-ąją į gatves plūsta pradinukai, vyresnių klasių moksleiviai, studentai, pedagogai. Vaikai po vasaros atostogų vis dar išsiblaškę, todėl vairuotojai turėtų būti ypač dėmesingi ir tolerantiški pradinukų bei vyresnių klasių mokinių atžvilgiu. Neatsakingas elgesys kelyje rugsėjo 1-osios šventę gali paversti tragiška nelaime“, - sako „BTA Draudimas“ Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova. 

Bendrovės atstovė teigia, kad nors ir galima stebėti tendenciją, jog pastaruosius penkerius metus avaringumas keliuose rugsėjo mėnesį po truputį mažėja – kasmet po rugsėjo 1-osios į „BTA Draudimas“ Žalų reguliavimo departamentą dėl eismo įvykių ir nelaimingų atsitikimų vis dar kreipiasi daug žmonių su prašymais atlyginti patirtą žalą. Pernai rugsėjo mėnesį bendrovė dėl traumų nukentėjusiems asmenims ir vairuotojams, išmokėjo 300 tūkst. litų daugiau nei įprastais metų mėnesiais.

„Ypač suintensyvėjęs automobilių srautas keliuose bei vairuotojų išsiblaškymas, susijęs su mokslo metų pradžios švente mokyklose ir darželiuose, yra du pagrindiniai faktoriai, kurie šventės dieną dažniausiai lemia nelaimes. Vairuotojus raginame paisyti kelių eismo taisyklių: nepamiršti pėsčiųjų perėjų, laikytis saugaus greičio magistraliniuose, krašto ir rajoniniuose keliuose, miestų gatvėse“, - įspėja K.Karpova.

Nauji mokslo metai – laikas, kai verta pasirūpinti ne tik darželinukų bei moksleivių, bet ir visos šeimos saugumu. „BTA Draudimas“ pradeda akciją – „Apdrausti vaikai – ramūs tėvai”, kuri pasak bendrovės atstovės yra ypač aktuali dabar, kai po ilgų vasaros atostogų vaikai vėl tampa aktyviais eismo dalyviais.


Šiame straipsnyje: avaringumassaugus eismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių