„Renault ZOE“ pasiekė naują pasaulio rekordą

„Renault ZOE“ tapo ilgiausią atstumą per 24 valandas nuvažiavusiu masiškai gaminamu elektriniu automobiliu. Normandijoje esančiame Aubevoye žiede įveikęs 363 ratus „ZOE“ iš viso nuvažiavo 1618 km distanciją. Taip ketvirtadaliu buvo pagerintas 1280 km siekęs ankstesnis rekordas.

  • „ZOE“ ketvirtadaliu pagerino masinės gamybos elektromobilių 24 h važiavimo rekordą.
  • „ZOE“ įrodė savo dideles galimybes bei patikimumą ir pabrėžė geriausio segmente „Caméléon“ kroviklio svarbą.
  • „ZOE“ jau nuo šiandien galima rezervuoti tinklapyje Renault-ze.com, o pirmieji pirkėjai gaus VIP informaciją.

Po rekordu slypinti istorija

Aubevoye, birželio 1 d., penktadienis, 16 val. Du „Renault ZOE" automobiliai paleidžiami į testavimo žiedą Normandijoje, Aubevoye techniniame centre (CTA). Penkiolika vairuotojų iš Aubevoye, Cléon, Sandouville, Flins, Douai ir Grand Couronne pasikeisdami sėda prie vairo. Po 24 valandų du „ZOE“ modeliai kerta finišo liniją, nuvažiavę 1618 ir 1506 km. Abu automobiliai šiuo rezultatu patvirtino iš anksto žadėtas dideles galimybes ir patikimumą.

Siekiant šio rezultato naudotasi ypač svarbiu technologiniu proveržiu: „Caméléon“ krovikliu. Ši originali ir pirmoji pasaulyje tokio tipo sistema „ZOE“ paverčia suderinamu su bet kokia jungtimi bei bet kokiu galios šaltiniu. Būtent dėl šios technologijos „ZOE“ galėjo būti greitai pakrautas 43 kW galia – taip per mažiau nei 30 minučių yra atstatomi 80 proc. buvusio energijos lygio. Šis pasiekimas įmanomas ir dėl geriausio visoje klasėje „NEDC“ (vidutiniško važiavimo ciklo Europoje) rezultato - 210 km (tarp 100 ir 150 km realiomis sąlygomis, priklausomai nuo jų pasikeitimo). Geriausią rezultatą parodęs „ZOE“ per 24 valandas greitojo įkrovimo būdu buvo kraunamas 18 kartų. 

„Tai yra nuostabus technikos ir žmogaus pasiekimas. Šis rekordas yra komandinio darbo rezultatas ir atskleidžia ypatingą „Renault“ elektrinių automobilių kokybę,” – sako „Renault“ masinių elektromobilių padalinio direktorius ir bandymo koordinatorius Bernardas Dumondelis.

„ZOE“ žymi naują erą

Šis rekordas pasiektas stebint oficialiam stebėtojui, dabar laukiama Gineso rekordų knygos patvirtinimo. Įvykdytas bandymas atsako į klausimą – kaip toli gali važiuoti „ZOE“?

„Įvykdėme šį išsikeltą tikslą per du mėnesius. Balandį pradėjome skaičiavimus, kad išsiaiškintume elektrinių variklių padalinio galimybes. Gegužės pradžioje pradėjome bandymus ir kūrėme strategiją. Nusprendėme naudoti masinės gamybos automobilį be jokių pakeitimų. Buvome užtikrinti ir tai lėmė teisingus sprendimus,” – sakė automobilio patikimumo koordinatorius Philippe‘as Vinotas.

„Renault ZOE“ pristatymas žymi naują erą, kurioje elektrinės transporto priemonės tampa prieinamos visiems. Tai yra didžiulis žingsnis į priekį tiek automobilių pramonei, tiek ir pačiai „Renault“. Per 110 metų istorijos kompanija parodė savo gebėjimus taikyti naujausias technologijas ir jas padaryti prieinamas kuo didesniam žmonių ratui. „ZOE“ įkūnija „Renault“ pasiekimus elektromobilių sferoje. Tai – kompaktiškas ir patrauklus modelis už prieinamą kainą (nuo 15,7 tūkst. eurų).

„Renault“ atstovybėse „ZOE“ bus galima įsigyti jau metų pabaigoje. Klientai jau gali rezervuoti „ZOE“ Renault-ze.com puslapyje ir pirmieji gauti ypač svarbiems klientams skirtą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių