„Renault“ suprojektavo pirmąjį išmontuojamą automobilį (foto)

„Išlaisvinant nukentėjusiuosius neretai tenka pjaustyti automobilio kėbulą. Savaime suprantama, tokio veiksmo padariniai yra nepataisomi. Todėl norėjome sukurti pratyboms skirtą automobilį, kuris galėtų būti visiškai išmontuojamas ir vėl surenkamas iš naujo”, – teigia Korporacinės socialinės atsakomybės skyriaus tretinis saugumo vadovas Claire Petit Boulange.

Šiam projektui „Renault” skirta techninė ir finansinė parama yra numatyta grupės korporacinės socialinės atsakomybės strategijoje. Automobilių prototipų inžinerijos, elektronikos, kėbulo, dažymo, modeliavimo ir plėtros skyrių ekspertai kartu kūrė šį modelį, remdamiesi detaliais ugniagesių brigados aprašymais. Projekto tikslas buvo sukurti automobilį, kurį būtų galima greitai ir visiškai išmontuoti ir iš naujo surinkti nesinaudojant įrankiais. Ugnagesių prašymu,  automobilis taip pat turėjo būti mobilus ir turėti veikiančias sėdynes su išimama galine dalimi.

„Renault“ komandos po septynių savaičių pristatė pirmąją surenkamą „Laguna”. Nereikalingos dalys – variklis, degalų bakas ir saugumo įranga, pavyzdžiui, saugos oro pagalvės, buvo pašalintos. Vairo sistema tebeveikia, todėl modelį nesudėtinga pervežti į kitą vietą.

„Laguna” gali būti visiškai išmontuota per mažiau nei penkias minutes. Horizontalių ir vertikalių vyrių automobilio viduje dėka, galima išimti duris ir bagažinę bei greitai keisti jungtis ant centrinio ramsčio. Prie apatinės automobilio dalies buvo privirinti transporto priemonę visose situacijose stabilizuojantys kėlikliai. Automobilyje taip pat įrengtas dūmų skleidimo įtaisas, kurio dėka ugniagesiai mokosi veiksmų gaisro metu.

Unikali „Laguna” buvo sukurta 2012-ųjų birželio 21 dieną „Renault” ir Prancūzijos nacionalinei ugniagesių federacijai pasirašius partnerystės sutartį. Grupė įsipareigojo prisidėti prie projektų, padėsiančių ugniagesiams imtis greitų veiksmų eismo įvykio metu arba užsidegus automobiliui. „Renault” paramą vykdo dovanodama automobilius, vystydama mokomuosius šaltinius (pavyzdžiui, filmuota medžiaga, aplikacijos planšetiniams kompiuteriams) ir suteikdama galimybę treniruotis elektriniuose automobiliuose.


Šiame straipsnyje: Renaultautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
vis prigalvoja kokiu sutku uztenka kad su visa ta elektronika is prancuzijos vargsti o cia dar kebulas ...:(

renaultas

renaultas portretas
čia kad galėtum keisti ir remontuoti blokais o ne atskirais agregatais :D "kokybė" :D

Gintaras

Gintaras portretas
Durniai. Neturi ka veikti, ir taip vargas su Renault patobulinimais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių