„Renault” pasirašė susitarimą dėl nulinės taršos programos

Antalijos miesto savivaldybė ir „Renault” pasirašė susitarimą dėl nulinės taršos programos partnerystės.

Juo siekiama įtvirtinti bendradarbiavimą, kurio pagrindu Antalijoje būtų sudarytos sąlygos aplinkai draugiškų elektromobilių plėtrai. Ši praktika jau taikoma pirmaujančiuose pasaulio miestuose, rašoma „Renault“ pranešime. Bendradarbiavimo programa bus nukreipta į infrastruktūros plėtrą Antalijos savivaldybėje. Svarbiausia jos dalis – nuo 2011 m. pabaigos „Bursa Oyak Renault Automobile Plants“ gaminamos įkrovimo stotelės.

Susitarimą pasirašė Antalijos miesto meras prof. dr. Mustafa Akaydınas, „Ulaşım A.Ş.” valdybos pirmininkas Bülentas Yıldırımas, „Renault MAIS” generalinis direktorius Ibrahimas Aybaras ir „Oyak Renault” generalinis direktorius Tarikas Tunalıoğlu.

Paskatintos sėkmingų derybų, „Renault” ir Antalijos miesto savivaldybė nusprendė populiarinti Turkijoje, Antalijos mieste, įsikūrusios „Oyak Renault Automobile Plants” gamyklos elektromobilius, taip siekdami sumažinti CO2 emisiją ir globalinį atšilimą skatinančius veiksnius. Iki 2012 metų pabaigos bus suburta komanda, kuri rūpinsis kasdieniam elektromobilių naudojimui pritaikytos infrastruktūros plėtojimu mieste.

Sudaryta darbo grupė turės didinti projektų, plečiančių naudojimąsi elektromobiliais aplink įkrovimo stotelių ašį, skaičių, diegti ir plėsti elektromobiliams skirtų įkrovimo stotelių tinklą, kurti specifinius projektus dideliems užsakymams, viešosioms erdvėms ir užmiesčio zonoms, peržiūrėti įkrovimo stotelių elektromobiliams diegimą ir naudojimą numatančią įstatyminę bazę.

„Renault Mais” generalinis direktorius İbrahimas Aybaras po susitarimo pasirašymo teigė: „Jau seniai mūsų darbotvarkėje buvę elektromobiliai dabar yra realaus gyvenimo dalis… Būdami automobilių pramonės dalis, privalome būti atsakingi ir prisidėsime prie galimos ekologinės katastrofos pasaulyje stabdymo. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su Antalijos miesto savivaldybe vykdant „Renault” sukurtų elektromobilių plėtrą, leisiančią apsaugoti žmonių gyvybes ir sumažinti neigiamą poveikį aplinkai.”

Turkijos turizmo sostinę Antaliją kiekvienais metais aplanko milijonai vietinių ir užsienio keliautojų, ieškančių puikaus smėlio, jūros, saulės ir įdomios istorijos. Antalija – vieta, kur žalia susitinka su mėlyna, įrodo, kad pramonė nebūtinai turi daryti neigiamą poveikį turizmui. Antalijos miesto savivaldybė įvairiomis investicijomis prisideda prie turizmo, ekonomikos, pramonės, kultūros ir infrastruktūros plėtros. Ekologiškos energijos svarbą įrodė „Saulės miesto” („Güneşev“) projektas, kurio dalyviai patys gamino baldus, sodino gėlės ir kitus augalus. Antalija taip pat išsiskiria kaip pirmoji iš visų savivaldybių, pradėjusi naudoti elektromobilius. Antalijos miesto savivaldybė didžiuojasi pasirašiusi susitarimą, leisiantį pagerinti oro kokybę mieste.

Siūlydama visą spektrą nulinės emisijos automobilių, „Renault” yra viena iš pasaulinių elektromobilių plėtros lyderių. „Renault-Nissan” aljansas visame pasaulyje į elektromobilių plėtrą investavo 4 mlrd. eurų.

Šiuo atveju Turkija vaidina svarbų vaidmenį, kadangi šioje šalyje „Renault” užima stiprias pozicijas pramoniniu ir komerciniu atžvilgiais. Vienas iš pirmųjų „Renault” elektromobilių „Fluence Z.E.” yra gaminamas „Bursa Oyak Renault Automobile Plants“ gamyklose.

Kartu su partnere „Nissan” siūlydama visą gamą įperkamų ir visiškai elektrinių asmeninių ir komercinių lengvųjų automobilių, „Renault” siekia tapti nulinės emisijos transporto lydere. Įmonė yra pristačiusi keturis elektra varomus modelius: „Fluence Z.E.”, „Kangoo Z.E.”, „Twizy” ir „ZOE”. „Renault” ir „Nissan” pasirašė daugiau nei 100 bendradarbiavimo sutarčių su vyriausybėmis ir vietiniais akcininkais visame pasaulyje, siekdama vykdyti elektromobilių plėtrą ir komercializaciją.


Šiame straipsnyje: RenaultAntalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių