„Renault” padovanojo išskirtinį elektromobilį popiežiui

Jo Šventenybei Benediktui XVI elektrinį automobilį padovanojo Prancūzijos automobilių gamintojas „Renault”. Mašina yra specialiai pritaikyta popiežiaus mobilumo poreikiams.

Automobilis sukurtas pagal „Kangoo Maxi Z.E.” modelį ir buvo projektuojamas kartu su Prancūzijos automobilių kėbulų gamintoju „Gruau”. „Renault” taip pat padovanojo antrą elektrinį automobilį, skirtą Vatikano žandarmerijai.

Šiuos automobilius Šventojo Tėvo vasaros rezidencijoje Castel Gandolfe popiežiui pristatė „Renault” grupės valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas.

„Renault” Vatikanui skyrė du specialiai popiežiaus poreikiams pritaikytus elektrinius automobilius. Bendrovės valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Jo Šventenybei Benediktui XVI automobilius perdavė praėjusią savaitę vasaros rezidencijoje Castel Gandolfe įvykusio vizito metu.

Pirmasis automobilis, kuris bus naudojamas popiežiui keliaujant į savo vasaros rezidenciją, yra baltos spalvos, su popiežiaus herbu ant durelių. Tai – ekologiška, tvarios plėtros principais paremta Papamobilio versija. Pagal „Kangoo Maxi Z.E.” sukurta transporto priemonė yra 4,6 metrų ilgio ir 1,8 metrų pločio.

Automobilis yra varomas 44 kW (60 AG) elektrinio variklio ir ličio jonų baterijos, o vienu pakrovimu gali nuvažiuoti 170 km atstumą.

Antrojo automobilio dizainas yra labai panašus į pirmojo, tačiau ant mėlynos spalvos kėbulo, automobilio šonuose yra baltos ir geltonos spalvos juostos. Užtikrindamos popiežiaus saugumą, šį automobilį naudos Vatikano žandarmerijos pajėgos.

Automobiliai buvo perdaryti bendradarbiaujant su Prancūzijos konstruktoriumi-automobilių kėbulų gamintoju „Gruau”.

Šie specialūs, išskirtiniai modeliai gali talpinti iki keturių žmonių ir turi dvi itin patogias atskiras sėdynes automobilio gale.

Automobilyje buvo įdiegti ir kiti specialūs sprendimai – atidaromas stogas, išimami galiniai šoniniai langai, užsklendžiamos galinės šoninės durys, o įlipimą palengvina išsilankstantys elektriniai durų slenksčiai.Kuriant šiuos du automobilius buvo naudotasi „Renault” automobilių ir elektrinių sistemų projektavimo patirtimi bei buvo pasiųsta Vatikano ir Jo Šventenybės Benedikto XVI žinutė apie tvarios plėtros svarbą.

Itin rūpestingu aplinkosaugos klausimais laikomas popiežius dažnai pabrėžia tvarios plėtros būtinumą, kad būtų apsaugota Kūrinija.

„Ši dovana Jo Šventenybei yra svarbus įvykis, patvirtinantis „Renault” pasiryžimą vykdyti stiprią ir ilgalaikę tvarios plėtros politiką bei rūpintis aplinkosauga“, – sakė „Renault Group” valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių