„Regitra“: vairavimo egzaminai bus filmuojami

Siekdama užtikrinti didesnį vairuotojų egzaminavimo veiklos skaidrumą, valstybės įmonė „Regitra“ visuose įmonės egzaminų centruose šiemet planuoja įdiegti centralizuotą stebėjimo sistemą, kuri leis veiksmingiau kontroliuoti egzaminavimo procesą ir sudarys galimybes įrašyti vairavimo egzaminų vaizdą ir garsą į elektronines laikmenas.

„Stebėjimo sistemos duomenys įmonei padės įvertinti egzamino metu nuvažiuotą maršrutą ir egzaminą laikiusio asmens bei egzaminuotojo veiksmus. Vaizdo įrašai ypatingai pagelbės analizuojant atvejus, kai keliami su egzamino vertinimu susiję klausimai, abejojama egzamino rezultatu“, – sakė „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis.   

Kiekviename įmonės egzaminų automobilyje planuojama įrengti po tris vaizdo kameras, kurios stebės kelio ruožą automobilio važiavimo kryptimi bei ruožą už automobilio, taip pat vairuotojo ir keleivių vietas.

Įmonė tikisi, kad egzaminavimo stebėjimo duomenys sudarys sąlygas ne tik padidinti vairavimo egzaminų skaidrumą, bet ir padės veiksmingiau įvertinti darbuotojų turimus klientų aptarnavimo įgūdžius.

Šiuo metu „Regitra“ yra paskelbusi viešąjį konkursą vaizdo stebėjimo sistemai ir papildomų pedalų kontrolės signalizacijai įmonės automobiliuose įrengti. Įmonė siekia, kad vaizdo kameros, vaizdo įrašymo įranga ir mikrofonai egzaminų automobiliuose būtų įrengti jau šių metų antrąjį pusmetį.

Vairuotojų egzaminavimo paslaugas „Regitra“ teikia asmenims, siekiantiems pirmą kartą įgyti teisę vairuoti motorines kelių transporto priemones, o taip pat tiems asmenims, kurie siekia šią teisę susigrąžinti po to, kai ji buvo prarasta.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį „Regitra“ Lietuvos gyventojams išdavė 10 086 pradedančiojo vairuotojo pažymėjimus.

Daugiausia šių pažymėjimų buvo išduota Vilniaus miesto (1 202), Kauno miesto (769), Vilniaus rajono (417), Klaipėdos miesto (385), Šiaulių miesto (354) ir Panevėžio miesto (313) savivaldybių gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
baigsis korupcija ir pinigu rinkimas....egzaminu islaikymas is 5 ar 6 karto...

algis

algis portretas
optimistas... gal bus 2 iš 6 išlaikę...

joo

joo portretas
baigsis mažareikšmiai komentarai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių