Ralis „Žemaitija 2012“ – jau šį savaitgalį

Po švenčių kupinos kiek trumpesnės darbų savaitės automobilių sporto mėgėjai galės savaitgalį praleisti Žemaitijoje. Dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį – lenktynininkų ekipažai varžysis 10 įskaitinių greičio ruožų distancijoje. Antrąjį žiemą vykstantį Lietuvos automobilių ralio čempionato etapą rengia Šiaulių miesto automobilių sporto klubas „Slikas“. Ankstesniais metais Lietuvos pirmenybėse būdavo vienintelės „žiemiškos“ lenktynės, o šiemet sportininkai turės galimybę pakovoti dėl labai svarbių nacionalinio čempionato taškų ir Žemaitijos keliuose. 

Ralį pradės V. Švedo ekipažas

Pirmasis starto numeris šiame ralyje teko 2011 m. Lietuvos čempionams – Vytautui Švedui ir Žilvinui Sakalauskui. „Mitsubishi Lancer EVO X“ automobiliu važiuosiantis „Juta Racing“ komandos ekipažas prieš šias lenktynes rimtesnių bėdų, atrodo, neturi. Galima tik prisiminti, kad prieš pirmąjį šių metų Lietuvos čempionato ralį šio ekipažo mechanikai skaičiavo iki lenktynių liekančias valandas ir minutes, kad tik spėtų „pastatyti ant ratų“ avarijoje stipriai apdaužytą automobilį. Tada Vytautui ir Žilvinui startuoti pavyko, tarp mūsų šalies lenktynininkų šis ekipažas finišavo antras. 

Puikų tempą Utenos apylinkėse demonstravę Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius („Mitsubishi Lancer EVO X“) Žemiatijoje 2-ąjį starto numerį.

Po jų į trasą išvažiuos bene daugiausia patirties turintis ir turbūt dar kai kuriuos šio ralio greičio ruožus dar prisimenantis Rokas Lipeikis su dukra Inga („Mitsubishi Lancer EVO VIII“).

Iš Švedijos ralio ką tik spėję grįžti Benediktas Vanagas ir ukrainietė Irina Kolomeytseva („Subaru Impreza“) šį kartą galės važiuoti negalvodami apie organizacinius rūpesčius – šis lenktynininkas buvo vienas ralio Utenoje organizatorių.

2009 m. N4 klasės čempionai Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas („Mitsubishi Lancer EVO IX“) starto rikiuotėje įrašyti 5, po jų lenktynes pradės Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas („Subaru Impreza“), taip pat Švedijos ralyje patirties sėmęsi Rokas Kvaraciejus ir Marius Samuolis („Mitsubishi Lancer EVO X“), „Škoda Fabia WRC“ vairuosiantis Saulius Girdauskas, o pirmąjį dalyvių dešimtuką baigs Deividas Jocius ir Gediminas Žliūbas („Subaru Impreza“). 

Iš viso starto sąraše – 47 ekipažai. Nors šį kartą varžybose nedalyvaus svečiai iš Latvijos bei Estijos, pajėgių varžovų iš užsienio tikrai nestigs: paraiškas pateikė ir į ralį ketina atvykti sportininkai iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos.

Sudėtinga trasa

„Slikas“, jau keletą metų rengiantis vasarą vykstančius „Saulės“ ralius, žiemos lenktynėms pasiūlys senokai varžybose nenaudotus kelius: „Bus tikrai įvairių atkarpų. Bus ir greitų ledo kelių, bus ir maksimalaus dėmesio bei meistriškumo iš ekipažo pareikalausiančių ruožų, manau, kad dalyviams lenktynės tikrai patiks. Tik kai kurie vyresnės kartos sportininkai galbūt yra važiavę kažkurias šio ralio atkarpas: beveik visa ralio trasa yra nauja, todėl lenktynės parodys, kuris ekipažas sugeba maksimaliai greitai adaptuotis nepažįstamoje situacijoje. Manau, kad tai tik padidins intrigą, o žiūrovams bus smagu stebėti visų geriausių Lietuvos lenktynininkų kovas dėl nugalėtojo vardo“, - sakė „Sliko prezidentas Ričardas Abelkis.Publika galės rinktis, kuriuos greičio ruožus patogiausia stebėti. Bilietas į vieną greičio ruožą kainuos 10 litų, viso ralio pasas – 20 litų. Žemaitijos automobilių sporto gerbėjai kviečiami į Plungę, kur automobilių ir motociklų sporto komplekso trasoje pirmą kartą ekipažai važiuos nuo 11.00 val. Antrą sykį 3,6 km atkarpą sportininkai įveiks nuo 13.15 val. 

Turbūt rimčiausiu išbandymu ekipažams taps 5 ir 6 ralio greičio ruožai: 21,8 km atkarpą ekipažai irgi turės įveikti 2 kartus (16.30 ir 17.45 val.), antrą sykį visiems dalyviams jau teks važiuoti tamsoje. 

Tačiau pirmoji lenktynių diena šiuo išmėginimu nesibaigs: nuo 19.30 val. Rietave sportininkai varžysis neįskaitiniame greičio ruože. Laukiama, kad čia žiūrovų irgi bus labai daug, nes pamatyti iš arti visus greičiausius ir galingiausius Lietuvos ralio automobilius miesto gatvėse proga pasitaiko išties retai.

Sekmadienį ekipažams teks įveikti dar 4 greičio ruožus: nuo 10.00 val. reikės po 2 kartus nuvažiuoti 5,4 ir 15,0 km atkarpas.

Ralio nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas įvyks Rietave sekmadienį, maždaug 14.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slikui

Slikui portretas
Kur rasti tikslias greičio ruožų atkarpas

aga

aga portretas
cia kokioje vietoje tas ralis vyks ?reiktu kokio mapo su atkarpomis nes nuvazeves i rietava ir i kt miesta neklaidziosi

gerda

gerda portretas
Rali geriausia stebeti gyvai, bet jei jau neturiu tokios progos tai ziuriu per tv tiesiogine transliacija ir darau statymus triobete
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių