Ralio meistrus egzaminuos „Aukštaitija 2008"

Rugpjūčio 22-23 dienomis Utenos apylinkių keliais vyks tradicinis ralis „Aukštaitija 2008", kurį automobilių sporto klubas AJAGS rengia jau septintus metus iš eilės.

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas pažymėjo, kad „Aukštaitijos" raliai yra įgiję nemenką trauką ir vilioja ir sportininkus, ir žiūrovus. Varžybų populiarumą bei vaisingas rengėjų pastangas liudija tai, kad LASF „Aukštaitijos" ralį keturis kartus yra pripažinusi geriausiu automobilių raliu Lietuvoje.

Gražiomis tradicijomis ir savita aura garsėjantis ralis šiemet sutampa su šalies automobilių ralio atviro čempionato penktuoju etapu. 

AJAGS, rengiantis šį ralį, glaudžiai bendradarbiauja su LASF, Utenos ir kaimyninio Anykščių rajonų savivaldybių bei Utenos apskrities viršininko administracijomis.

Varžysis dvi dienas

Ralio atidarymo ceremonija rugpjūčio 22 d. 19.30 val. vyks Utenoje šalia miesto kultūros centro. 21 val. ralio dalyviai jau stos į pirmojo greičio ruožo startą. Naktį ralio dalyviai iš viso turės įveikti tris greičio ruožus, kurių bendras ilgis - 33,8 kilometro, iš devynių.

Iš viso sportininkų laukia 187,9 kilometro atstumas, iš kurių 99,65 kilometro - greičio ruožai. Pagal šiuos rodiklius ralis turėtų patikti sportininkams ir žiūrovams, nes varžybos  kompaktiškos, kur greičio ruožai sudaro net 53 procentus viso kilometražo.

Absoliučią daugumą greičio ruožų - 93,45 kilometro - sudaro keliai, turintys žvyro dangą ir tik dvi paskutinės greičio rungtys Utenos mieste, kurių bendras ilgis 6,2 kilometro, - asfalto.

Susirinks visi pajėgiausieji

Ralį „Aukštaitija'2008" pradės 55 ekipažai iš Lietuvos, Ukrainos, Lenkijos ir Latvijos. Šeimininkų stovykloje - visi pajėgiausieji šalies automobilių ralio meistrai, pretenduojantys į nugalėtojus ar čempionato prizininkus.

Ralio trasose matysime ne tik garsiausius lenktynininkus, bet ir galingiausius, o tuo pačiu ir greičiausius automobilius. Sauliaus Girdausko ir Pauliaus Urbono duetas vairuos „Škoda Fabia WRC" automobilį, įvairių modifikacijų „Subaru Impreza" ralio automobiliais lenktyniaus svečiai iš Lenkijos Maciek Oleksowicz ir Andrzej Obrębowski, ukrainiečiai Igoris Chadovskyy ir Ivanas Germanas, lietuviai Dominykas ir Valdas Butvilai, Benediktas Vanagas ir Ramūnas Šaučikovas, Gediminas Maškauskas ir Modestas Urbutis ir dar keli pajėgūs ekipažai.

Utenos apylinkėmis vinguriuojančiomis ralio trasomis skries ir daug įvairių modifikacijų „Mitsubishi Lancer Evo" automobilių. IX versijos šios markės automobilius tramdys Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku, Evaldas Čirba su Audriumi Pivoru, Audrius Gimžauskas su Kęstučiu Girštautu, Martynas Samuitis su Arnu Paliukėnu, Deividas Jocius su Mariumi Torrau, latviai Ivaras Caune su Vladimiru Barinovu, Martinas Bucinsas su Renaru Franciu ir kiti.

Itin arši konkurencija vyks N4 ir A8 klasėse, kuriose užsiregistravo daugiausia sportininkų. N4 grupėje varžysis 17 ekipažų, o A8 - 14.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių