Prieš vasarą – daugiau dviratininkams pritaikytų autobusų

Keleivių vežimo bendrovė „Kautra“ šiemet dviračiams vežti pasiūlys dvigubai daugiau specialiai parengtų autobusų.

„Kautra“ tarpmiestiniais maršrutais keleivių dviračius nemokamai veža nuo 2010 metų. Pernai dviračių gabenimo įranga buvo aprūpinti 20 autobusų, šiemet specialia parengti jau beveik 40 autobusų.

Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas Linas Vainius teigė, kad dviratininkai jau įvertino galimybę patogiai vežti dviračius autobusais.

Anot jo, dviratininkai savo dviračius autobusais dažniausiai gabenasi į pajūrį, kur yra išvystytos dviračių trasos. Jis taip pat siūlo keliauti ir į Druskininkus, kur taip pat įrengti geri dviračių takai.

„Dviratininkų pamėgtais maršrutais autobusai važiuoja su specialia, dviračių vežiojimui pritaikyta, įranga. Šiemet specialiais laikikliais aprūpinti ne tik tarpmiestiniai, bet ir kai kurie priemiestiniai autobusai, taip pat iki 19 keleivių gabenantys mažieji autobusai “, - sakė „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

„Kautros“ autobusai, vežantys dviračius, svetainėje www.autobusubilietai.lt yra pažymėti dviračio simboliu. Šioje svetainėje pateikti ir populiarūs dviračių maršrutai pajūryje, Druskininkuose, Šiauliuose, Zarasuose.

Dviratininkas, įsigijęs keleivio bilietą važiuoti „Kautros“ tarpmiestiniu autobusu, gali dviratį autobuso bagažo skyriuje vežti nemokamai.


Šiame straipsnyje: dviratisautobusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Kelius kart išbandėm - tikrai geras dalykas. Ir ypač gerai, jei nutinka kokia bėda beminant - belieka nusigauti iki artimiausios auto stotelės ir palaukti.

reik

reik portretas
veziotis kamera,o ne duot uzdirbt valdziai.vzopu tie autobusai

2000.

2000. portretas
tiek sumokejes,nesi garantuotas,kad vagys nenukabins.Vezciau nebent kainuojanti 100litu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių