Prieš rugsėjo 1-ąją – saugaus eismo pamokėlės vaikams

Kasmet prasidedant mokslo metams policijos pareigūnai skiria daugiau dėmesio saugiam eismui. Mokiniai skatinami prisiminti saugaus eismo taisykles, o vairuotojų prašoma būti atidesniais. Kontroliuojama, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklėse numatytų pareigų pėstiesiems eismo dalyviams. Artėjant rugsėjo 1-ajai, kiekvienam eismo dalyviui primenama, kad kelyje mes esame ne vieni, ir kasdien perėjomis žygiuos būriai skubančių moksleivių.

„2010 m. Lietuvos keliuose jau žuvo 7 vaikai (iki 18 metų). Metų gale skaičius gali ir padidėti, jei nebūsime atsargūs kelyje. Noriu pabrėžti, kad tik iš mūsų, suaugusiųjų, vaikai mokosi, todėl turime jiems rodyti gerą pavyzdį. Savo ruožtu mes visus metus stengiamės, kad nelaimingų atsitikimų kelyje būtų mažiau, rengiame socialines reklamas, daliname atšvaitus, kuriuos dalinsime ir rugsėjo 28 d. vyksiančiame mokomajame renginyje vaikams „Mes skubame į mokyklą!“. Šiais metais vaikams išleidome naują leidinį „Saugokime vieni kitus kelyje“, juos taip pat gaus mokymuose dalyvausiantys vaikai“, – pasakoja Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Čereška.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos  pareigūnė Aistė Dijokaitė teigia: „Artėjant rugsėjo 1-ajai, svarbu visiems eismo dalyviams priminti saugaus eismo taisykles ir pavojus, kurie tyko kelyje. Po atostogų vaikai būna išsiblaškę, o kelyje būtinas atidumas. Dar daugiau atidumo ir žinių reikia, jei pasikeitus vaiko mokymo įstaigai ar mokyklai, pasikeičia eismo aplinka (vaiko kelias į mokyklą). Vis dėlto, noriu pabrėžti, kad apie saugų eismą derėtų mąstyti ne tik artėjant mokslo metams, bet nuolat. Tėveliai turėtų diegti savo vaikams saugaus eismo įgūdžius visus metus, būti tinkamu pavyzdžiu savo vaikams. Tai jų pareiga“.

Rugsėjo 28 d. nuo 13 val. prekybos centre „Panorama“ įvyks mokomasis renginys „Mes skubame į mokyklą!“. Šio renginio tikslas – priminti saugaus eismo taisykles. Savo srities profesionalai vaikus mokys, kaip eiti per pėsčiųjų, šviesoforu reguliuojamas ir nereguliuojamas perėjas, pasakos, kodėl reikalingi atšvaitai, kaip juos nešioti, kur prisisegti ir t.t. Renginio programos mokomąją dalį sudarys saugaus eismo žinių konkursas, animacinės pamokėlės, kryžiažodžių sprendimas. Po mokymų vaikai galės ir papramogauti – nemokamas šukuosenas vaikams darys „Pūkio“ kirpyklėlės meistrai, bus rodomi smagūs animaciniai filmukai apie saugų eismą, vyks madų demonstravimas, linksmas grupės „Mėtos“ koncertas ir kitos įdomybės.

Renginio partneriai: Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centras, Lietuvos automobilių kelių direkcija, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba (Saugaus eismo klasė) ir Lietuvos kelių policijos tarnyba. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių