Pradėjo veikti transporto informacinės švieslentės

Penktadienį 35-iose Kauno viešojo transporto stotelėse pradėjo veikti informacinės švieslentės, kuriose minutės tikslumu rodoma informacija apie į stotelę atvykstančius autobusus arba troleibusus.

Autobusų ir troleibusų vairuotojams dėl įvairių priežasčių (gedimai, transporto spūstys ir t.t.) ne visada pavyksta laikytis iš anksto sudarytų ir stotelėse skelbiamų eismo tvarkaraščių, todėl keleivis, laukiantis vėluojančio autobuso arba troleibuso yra paliekamas nežinioje ar laukiama transporto priemonė atvyks.

Nors dauguma senųjų ES šalių narių didieji miestai panašias sistemas naudoja jau keletą metų, Kaunas bus pirmasis miestas Lietuvoje, įdiegęs šią priemonę.

Į visus Kauno miesto viešojo transporto autobusus ir troleibusus buvo įdiegta speciali įranga, kuri seka transporto priemonių judėjimą ir apskaičiuoja, kada tiksliai konkretus autobusas arba troleibusas atvyks į tam tikrą stotelę.

Šio proceso rezultatą stotelėje laukiantys keleiviai galės išvysti švieslentėje, kurioje bus matoma kokia transporto priemonė atvyksta ( T- troleibusas, A - autobusas), maršruto numeris, kelionės kryptis ir už kiek laiko laukiama transporto priemonė atvyks į stotelę.

Vienu metu švieslentėje bus pateikiama informacija apie keturias greičiausiai atvyksiančias priemonės.

Ši keleivių informavimo sistema, kaip projekto  „Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas" dalis, buvo įdiegta naudojant ES struktūrinių fondų paramą.


Šiame straipsnyje: transportasšvieslentė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių