Policininkai pradės tikrinti padangų protektoriaus būklę

 

Gruodžio 13-ają Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) ir Policijos departamento vadovai patvirtino ketinimą praktiškomis priemonėmis skatinti eismo saugą.

LAKD ir Kelių policija jau ne vienerius metus vykdo bendras saugaus eismo akcijas „Saugokime vieni kitus kelyje, "Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ ir kt. bei užtikrina darnų stacionarių greičio matuoklių darbą valstybinės reikšmės keliuose.

Šįkart LAKD vadovas S. Skrinskas perdavė Policijos generaliniam komisarui S. Skverneliui pirmuosius švediškus elektroninius padangų protektoriaus gylio matuoklius. Šie prietaisai greitai ir naudingai „nušviečia“ padangos būklę – tai ypač svarbu važinėjant žiemą. Policijos vadovas žadėjo, kad pareigūnai iš pradžių naudos matuoklius saugaus eismo akcijų metu įspėdami, o ne bausdami vairuotojus dėl netinkamos padangų būklės.

Kelių direkcija rekomenduoja vairuotojams nelaukti, kol kelių policininkai patikrins padangų protektoriaus tinkamumą, bet patiems pasirūpinti tuo iš anksto. Lengvųjų automobilių padangų protektoriaus gylis nuo lapkričio 10 d. iki balandžio 1 d. turi būti ne mažesnis kaip 3,0 mm. Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti automobilius, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t., su vasarinėmis padangomis.

 


Šiame straipsnyje: padangospadangaautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
O kodėl padangas? kodėl netikrina klelių būklės? kodėl nebaudžiami tie kurie pirmiausiai turi būti atsakingi už žmonių saugumą . Už miesto gatvių saugumą:duobes ir tinkamą saugiam važiavimui dangą privalo atsakyti savivaldybės administracija,kodėl jie nebaudžiami?

Ratas

Ratas portretas
Kuo daugiau priemoniu bausti tuo zmogelis paklusnesnis valdziai.Ar kada nors isgirdote,kad kas nors butu zmogaus gerovei.

v

v portretas
Pastatykit prie kauno hidro elektrynes sviesofora ,is panemunes sunku patekti petrasiunu kriptimi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių