Po pirmojo greičio ruožo B.Vanagas N4 klasėje užima antrąją vietą

Ketvirtadienio vakarą oficialiai startavo pasaulio ralio čempionato antrasis etapas – Švedijos ralis. Vakare Karlštado mieste esančiame stadione įrengtą specialųjį 1,9 km ilgio greičio ruožą šturmavo visi ralio dalyviai. „Subaru General Financing“ komandai atstovaujantis Benedikto Vanago ir Irinos Kolomeytsevos ekipažas savo klasėje finišavo antras, o bendrojoje įskaitoje užėmė 30-ąją vietą. Kitas ekipažas iš Lietuvos – Rokas Kvaraciejus su šturmanu Mariumi Samuoliu atitinkamai klasėje liko aštuntas, o bendrojoje įskaitoje – trisdešimt aštuntas.

Greičio ruožo nugalėtoju tapo „Mini WRC“ komandos lyderis – ispanas Danis Sordo, antras buvo norvegas Madsas Ostbergas, vairuojantis „Ford Fiesta WRC“, o trečias liko tokį pat automobilį pilotuojantis estas Ottas Tanakas.

WRC kategorijos automobiliams dominuojant, lietuvių ekipažai dalyvauja serijinės gamybos automobilių klasėje, vadinamoje N4. Specialiajame greičio ruože, kur persikertančioje trasoje startavo iškart po du automobilius, B.Vanagui į varžovus teko vengras Zoltanas Szabo, o R.Kvaraciejui – olandas Keesas Burgeris. Pirmasis šią mikrodvikovą laimėjo, o Rokas nusprendė rizikuoti mažiau ir varžovui nusileido.

„Šiandien įvyko lenktynių prologas, kurio ilgis siekė tik 1,9 kilometrus“, - po ketvirtadienio finišo kalbėjo B.Vanagas. „Visi suprantame, kad tokiose ilgose lenktynėse tai beveik nieko nelemia, tačiau lenktyniauti stebint susirinkusioms minioms žiūrovų buvo tikrai malonu. Dar labiau nudžiugome, kai pamatėme, jog palaikyti mūsų šalies ekipažų susirinko ir lietuvių, atsinešusių mūsų šalies trispalves. Tai neabejotinai pakėlė motyvaciją ir suteiks papildomo greičio visam raliui“.

Tikrasis ralis prasideda šiandien, kuomet jis persikels į rytinę Norvegijos dalį. Penktadienį numatomi devyni greičio ruožai, kurių bendras ilgis sieks 144 kilometrus – taigi, maždaug ketvirtadaliu daugiau nei tipiško Lietuvos ralio čempionato etapo maršrutas. Paskutinis iš penktadienio greičio ruožų vėl vyks specialiajame ruože Karlštade, kuomet lenktynių dalyviai sugrįš į Švedijos teritoriją. Šeštadienį ir sekmadienį dalyviams teks įveikti dar du šimtus kilometrų. Švedijos ralio finišas numatomas sekmadienį po pietų finišuosiančiame Hagfors greičio ruože.


Šiame straipsnyje: ralislenktynėsautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių