Pirmieji elektromobiliai „El Lada“ tarnaus kaip taksi

Maskvoje pristatytas pirmasis rusiškų automobilių koncerno „Avtovaz“ elektromobilis „El Lada“. Lankytojai šį modelį išvysti gali Maskvos tarptautinėje automobilių parodoje.

Iškart po pristatymo parodoje „Avtovaz“ internete paskelbė reklaminį automobilio klipą, kuriame galima pamatyti, kaip atrodys naujasis įmonės gaminys.

Klipe skelbiama, kad jau pradedama „El Lados“ serijinė gamyba.

„Kai žmogus ima vairuoti elektromobilį, tada realiai pajunta, ką reiškia saugoti savo aplinką“, - sakė bendrovės „Avtovaz“ techninės plėtros viceprezidentas Jevgenijus Šmeliovas.

Skelbiama, kad automobilį iš buitinio elektros lizdo įkrauti trunka 8 valandas. Tada su juo galima nuvažiuoti 150 km. Jo įsibėgėjimo dinamika - nuo 0 iki 100 km/h per 14 sekundžių.

Miesto dūmos deputatas, autotransporto įstaigos direktorius, Šamilis Kasimovas sakė, kad „El Lados“ eksploatacinės išlaidos 100 kilometrų - 50 rublių (apie 4,30 Lt). Jo skaičiavimais, tai yra penkis kartus mažiau nei įprasto automobilio eksploatacija.

„Palyginę elektros ir benzino kainą naujojo automobilio ekologiškumą ir ekonomišką pirmiausia įvertins korporatyviniai klientai“, - sakė Jevgenijus Šmeliovas.

Įmonės tinklalapyje skelbiama, kad pirmoji automobilių partija jau artimiausiu laiku tarnaus kaip taksi Stavropolio krašte.

 


Šiame straipsnyje: El ladaelekromobilisAvtoVAZ

NAUJAUSI KOMENTARAI

priedas

priedas portretas
5m. trosas kasdieniniam naudojimui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių