Pirmasis pasaulyje atominis kreiseris parduodamas aukcione

Jeigu jus vilioja Šaltojo karo romantika, jūs galite nusipirkti kaip metalo laužą Amerikos kreiserį „USS Long Beach“ - pirmąjį pasaulyje kovinį laivą su atomine jėgaine.

Stojęs į rikiuotę 1961 metais, bet jau 17 metų neplaukiojantis laivas parduodamas į metalo laužą nuo antradienio.

Ką tik pastatytas jis galėjo pasigirti aukščiausiu pasaulyje kapitono tilteliu. Be to, kaip skelbia oficiali JAV karinio jūrų laivyno istorija, „USS Long Beach“ - paskutinis Amerikos kreiseris su deniais, išmuštais tikmedžiu.

Žinoma, laivas, dalyvavęs karuose Vietname ir Persijos įlankoje - ne pirmasis iš Amerikos laivyno pasenęs laivas, atiduodamas į metalo laužą. Jo pirmtakai buvo skandinami jūroje, parduodami kitoms šalims ir net paverčiami jūros istorijos muziejais.

„Neabejoju, kad “USS Long Beach„ visada buvo planuojama atiduoti į metalo laužą. Daug muziejų iš laivų mes nedarome“, - sakė JAV KJL techninės vadovybės sekretorius spaudai Patas Dolanas (Patas Doulanas).

Visi JAV branduoliniai kreiseriai buvo išimti iš laivyno kovinės sudėties, kai buvo sumažintas finansavimas dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

„USS Long Beach“, kuriame kažkada tarnavo daugiau kaip 1 100 karininkų ir jūrininkų, pirkėjas gali gauti iš jo maždaug 10 tūkst. tonų plieno, 480 km elektros laidų ir 450 tonų aliuminio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Gal Zuokas nusipirks,salos tai nepirko.Trakuose ežeruose galės plaukioti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių