Penktadienį - nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas

Ketvirtus metus iš eilės rengiamas Nacionalinis kelių eismo taisyklių (KET) egzaminas šiemet vyks balandžio 5 dieną 12 valandą. Šiemet pirmą kartą egzaminą gyvai galės laikyti visų penkių didžiųjų šalies miestų gyventojai.

„Daugelis žmonių, įgiję vairuotojo pažymėjimą, nesivargina atnaujinti žinias, toliau domėtis KET naujovėmis ir tik iš žiniasklaidos sužino apie esminius KET pakeitimus. Pavyzdžiui, pernai KET keitėsi net tris kartus - buvo įvesti elektromobiliams skirti kelio ženklai, keitėsi vaikų vežimo taisyklės, atsirado kitų pakeitimų, tačiau dažnas vairuotojas nežino įsigaliojusių reikalavimų, naujų kelio ženklų ribojimų. Todėl egzamine didelį dėmesį skirsime KET naujovėms, norėdami priminti eismo dalyviams, kad sekti taisyklių pasikeitimus yra pareiga„, - sako egzamino iniciatoriaus, draudimo bendrovės „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

Egzamino užduotys, kurias tradiciškai parengė UAB A. Bialo vairavimo mokyklos direktorius - vairuotojų mokytojas Aleksandr Bial, sudarytos atsižvelgiant ne tik į KET naujoves, bet ir į dažnai Lietuvos keliuose pasitaikančias avarines situacijas.

kasmet Lietuvoje kelių policija užfiksuoja daugiau nei 330 tūkst. KET pažeidimų, o pridėję neužfiksuojamus atvejus nusižengimus KET skaičiuotume milijonais. Dėl vairuotojų nepaisomų taisyklių kasmet Lietuvos keliuose įvyksta daugiau nei 3 tūkst. eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės.

Kaip ir ankstesniais metais, egzaminą laikyti gali visi norintys, dalyvavimas nemokamas. Egzamino dalyviams bus pateikta 20 klausimų, teisingai atsakyti į juos bus skirta 30 minučių.

Egzaminą laikyti galima tiesiog namuose prie kompiuterio arba nuvykus į vieną iš šių vietų penkiuose šalies miestuose.
1. Vilniuje: Vilniaus m. savivaldybės patalpose, Konstitucijos pr. 3;
2. Kaune: Kauno m. savivaldybės patalpose, Laisvės al. 96;
3. Klaipėdoje: Klaipėdos m. savivaldybės patalpose, Liepų g. 11;
4. Panevėžyje: AB „Lietuvos draudimas“ patalpose, Respublikos g. 11.
5. Šiauliuose: AB „Lietuvos draudimas“ patalpose, Aušros al. 17.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių