Pažeidusieji eismo taisykles užsienyje sunkiau išvengs nuobaudų

Pagal naujas taisykles, kurias trečiadienį patvirtino Europos Parlamentas, nuobaudos už greičio viršijimą, vairavimą apsvaigus ar šviesoforo signalų nepaisymą bus dažniau išieškomos iš kitose ES šalyse gyvenančių pažeidėjų.

Paprašytos kitos ES šalies, valstybės privalės suteikti joms duomenis apie pažeidėją naudodamosi duomenų apsikeitimo programa EUCARIS, skirta organizuotam nusikalstamumui pažaboti. Po to pažeidėjui jo kalba bus išsiųstas laiškas, informuojantis jį apie kitoje ES šalyje padarytą pažeidimą ir jos priimtą nutartį dėl nuobaudos už jį. Tiesa, pažeidėjo valstybė ir toliau negalės priversti jo sumokėti baudą. Todėl europarlamentarai pasiekė, kad Europos Komisija būtų įpareigota stebėti padėtį ir prireikus pasiūlyti papildomų priemonių.

Naujasis teisės aktas bus taikomas nuobaudoms už šiuos pažeidimus: greičio viršijimą, vairavimą apsvaigus, šviesoforo signalų nepaisymą, neprisisegimą saugos diržu, vairavimą neteisėtai naudojantis mobiliuoju telefonu bei važiavimą visuomeniniam transportui skirta juosta.

Dėl šios direktyvos jau preliminariai sutarta su ES Taryba, kuri turės ją patvirtinti vienbalsiai. Po to šalys turės perkelti jos reikalavimus į savo teisę per dvejus metus, rašoma Europos Parlamento pranešime.

 


Šiame straipsnyje: KET

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių