Pavojingiausi keliuose – dideli ir galingi automobiliai

Draudimo bendrovė „If“ išanalizavo automobilio dydžio ir jo galingumo įtaką avaringumui.

Tyrimo išvados nepalankios galingų ir didelių automobilių gerbėjams: galingesnių nei 120 kW automobilių vairuotojai sukelia 40 proc. daugiau eismo įvykių, nei mažiau galingų (60-80 kW) automobilių vairuotojai, o visureigių vairuotojų sukeltų eismo įvykių žalos dydis 10 tūkst. litų sumą viršija dvigubai dažniau nei mažesnių automobilių vairuotojų.

„Nerimą kelianti statistika verčia dar kartą pagalvoti apie mūsų šalies eismo kultūrą ir automobilio pasirinkimo kriterijus. Mūsų manymu, prie galingo automobilio vairo turėtų sėsti tik solidžią vairavimo patirtį turintis vairuotojas, nes jaunas amžius ir galingas automobilio variklis yra iš tiesų pavojingas junginys ne tik pačiam vairuotojui, bet ir aplinkiniams eismo dalyviams“, – sako „If“ Lietuvos transporto žalų grupės vadovas Ernestas Goliančik.

Tyrimo duomenimis, didelių automobilių, tokių kaip „BMW X5“, „Toyota Land Cruiser“, „Jeep“, „Land Rover“ ir „Hummer“, vairuotojai eismo įvykio kaltininkais tampa 30 proc. dažniau, nei yra vidutinė tikimybė sukelti eismo įvykį.

Šią tendenciją draudimo ekspertai taip pat sieja su ne visai tinkamai pasirinkta transporto priemone, kurios savybės neatitinka vairuotojo patirties ar naudojimo paskirties.  

„Dideliu automobiliu sunkiau manevruoti siaurose ir judriose miesto gatvėse, todėl vairuotojai, kasdien mieste važinėjantys dideliais visureigiais, rizikuoja dažniau tapti eismo įvykių kaltininkais“, – sako E. Goliančik.


Šiame straipsnyje: automobilisautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
deja, Lietuvoj taip jau yra - kuo mažiau smegenų, tuo krūtesnis telefonas, agresyvesnis šuo ir "piktesnė" tačka...

xsas

xsas portretas
seniai jau siulau ideja, kad KET butu numatyta asmenims iki 25 drausti vairuoti B kategorijos transporto priemones iki 100AG. taip isnyktu visi tie sulipdyti izoliacija 20metu senumo bmw.

xsas

xsas portretas
*virš 100ag
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių