Pasaulio automobilių rinką gelbės Indija ir Kinija

Pasaulio automobilių rinka į iki krizinį lygmenį grįš tik po trejų metų - 2013-aisiais. Tokią prognozę pateikė “Volkswagen” koncerno vykdantysis direktorius M.Vinterkornas, praneša agentūra Bloomberg.

M.Vinterkornas pareiškė, kad automobilių rinkos pakilimą ateityje apspręs kylančios ekonomikos rinkos, tokios kaip Indija ir Kinija.

Didieji automobilių koncernai Kinijos ir Indijos rinkose mato didžiulį potencialą: vien Kinijoje 300 milijonų žmonių dar neturi įsigiję automobilio, Indijoje 1000 vartotojų tenka 11 mašinų. Būtent į šias rinkas yra nukreiptas gamintojų žvilgsnis.

Kinijos informacinio centro “Siuja Čianminga” duomenimis, pagal nuperkamų naujų automobilių skaičių, Kinija jau šiais metais aplenks JAV.  Jo nuomone, šių metų Kinijos automobilių pardavimai palyginus su praeitų metų duomenimis išaugs 35 procentais. Bus parduota 12,6 milijonai automobilių, rašo autobild.lt.

M.Vinterkorno teigimu, 2009-aisiais metais visame pasaulyje bus parduota 49 milijonai automobilių, o tai yra 17 procentų mažiau, negu 2007-aisiais metais, kai visame pasaulyje buvo nupirkta 59,2 milijonai mašinų.

Vokietijoje šiemet bus parduota 3,5 milijonų mašinų, o tai 13 procentų daugiau negu praeitais metais, kuomet buvo parduota 3,09 milijonai automobilių.

Tačiau J.Šmidto, Vokietijos koncerno “Daimler AG” pardavimų direktoriaus, teigimu, 2010-aisiais metais automobilių pardavimai Vokietijoje vėl nukris iki 2,7 milijonų. Tai įvyks todėl, kad valstybės programos, stimuliuojančios pardavimų lygmenį šiais metais, kitais metais nustos veikti.

Taigi Europos ir JAV rinkai traukiantis, atsvara automobilių gamintojams tampa Azijos rinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių