Padangos su nanopluoštu atstatys pažeistą kelio dangą

Anoniminiai, tačiau labai autoritetingi šaltiniai mūsų redakcijai pranešė, jog mokslininkai iš KTU ir VGTU universitetų savo laboratorijose sukūrė specialią medžiagą, kuri ne tik padidins automobilių padangų ilgaamžiškumą ir patikimumą, tačiau pasitarnaus ir mūsų šalies keliams.

Šį kartą mokslininkai susintetino cheminę medžiagą, kuri teigiamai veikia padangų savybes (ilgaamžiškumą, sukibimo kokybę ir pan.), o tam daug įtakos turėjo specialių nanomedžiagų panaudojimas. Laboratoriniai tyrimai parodė, jog naujajai medžiagai sąveikaujant su asfalto danga, kuri yra įprasta Lietuvos keliuose, vyksta savotiškas kelio nelygumų, įtrūkimų, siūlių „gydymo“ procesas. Padangos ir asfalto kontakto metu, į padangos sudėtį įeinantis nanopluoštas dėl trinties dalinai išsilaisvina bei užpildo pažeistas vietas, taip atstatydamas kelio dangą.

Laboratoriniai tyrimai parodė, jog pilnas asfaltuotos kelios dangos 1 m2 ploto atsistatymo laikotarpis, kai jame yra ne gilesni, kaip 20 mm, ne platesni, kaip 50 mm, ir ne ilgesni, kaip 100 mm, įtrūkimai, sudaro tik 87.6 tūkst. valandų. Apie kokio intensyvumo eismą kalbama, kol kas duomenų nepateikiama.

Nežiūrint į tai, jog stebuklingo asfalto vaisto receptas saugomas griežtoje paslaptyje, mūsų redakcijai vis tik pavyko sužinoti, jog pagrindiniu komponentu tapo specialus rašalas Architeuthis. Artimiausiu metu mūsų mokslininkai atliks eksperimentinius bandymus Lietuvos keliuose, dėl to intensyviai dirbama su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (LAKD). Jei eksperimentas baigsis sėkmingai, bus pradėtos derybos su tokiomis kompanijomis, kaip Michelin, Good Year, Toyo, Yokohama ir kitais, jog būtų pagaminta bandomoji inovatyvių padangų partija.


Šiame straipsnyje: duobėkeliasasfaltaspadangos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Ei, pavelavote. Siandien jau balandzio antra.

v

v portretas
padangas gamins iš asfalto.

be

be portretas
belieka priverst visus LT vairuotojus naudot tokias padangas, ir visas kelių priežiūrai skirtas lėšas valdžiažmogiai galės išsidalint ištaškymui...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių