Nuo kovo – nauja vairuotojų egzaminų tvarka

„Regitra“ keičia registravimosi į egzaminus tvarką. Nuo kovo 1 d. pirmenybė užsirašant laikyti praktikos egazaminą bus teikiama jį laikantiems pirmą kartą.

O užsiregistravę ir neatvykę į egzaminą, kitą kartą jį galės laikyti po mėnesio, praneša LTV „Panorama“.

„Regitra“ skaičiuoja, kad beveik kas penktas užsiregistravęs į praktinį egzaminą neatvyksta, o rezervuotos vietos lieka užimtos, todėl registravimo sistemoje susiformuoja dirbtinės eilės.

Viena to priežasčių, pasak specialistų, yra ta, kad registravimasis internetu – nemokamas.

„Yra tokia užsienio šalių praktika, kad registravimasis egzaminui atliekamas paimant pinigus ir, jei žmogus neatvyksta į egzaminą, tie pinigai negrąžinami. Mes mąstėm apie tokį metodą, bet manome, kad tai būtų nekorektiška mūsų klientų atžvilgiu“, – sako VĮ „Regitra“ direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Nuo kovo 1-osios pirmenybė laikyti egzaminą bus teikiama tai darantiems pirmą kartą. Jei dėl pasikeitusių aplinkybių gyventojas negalės atvykti į egzaminą, apie tai jis turės pranešti įmonei iš anksto, bent paskutinę darbo dieną prieš egzamino datą.

„Bus trys eilės. Viena eilė – prioritetinė – jauniems vairuotojams, kurie praktikos egzaminą laiko pirmą kartą. Mes prisiimame įsipareigojimus, kad šie vairuotojai galės egzaminą laikyti per 7 dienas.

Antra eilė – visiems, kurie perlaiko. Dalis iš tos eilės gal irgi pateks į tas 7 dienas. O trečia eilė tų asmenų, kurie neatvyko į egzaminą mums nepranešę“, – teigia S. Šuminas.

Tokiems asmenims bus leidžiama registruotis, bet sistema pateiks datas, ne ansktesnes kaip po mėnesio. Nauja sistema visu pajėgumu ims veikti praėjus mėnesiui.


Šiame straipsnyje: Regitravairavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV piliete

JAV piliete portretas
Kaip man pasiseke ,kad teises pirma karta laikiau JAV , vazineju jau 20 metu ir neturiu nei vienos baudos,Lietuvoje buciau pramesta turbut keleta kartu, gaila klausytis pazistamu ir giminiu - kiek nervu ir pinigu kainuoja gauti teises. Didelis SORRY tevynainiai .....kazkas is to pelnosi - kaip visada

gerai

gerai portretas
monopolistams gali prisigalvoti bet ko ir visi besalygiskai turi paklusti.

maksas

maksas portretas
kad tik prigalvot kaip prasilobt nebut lietuva
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių