„Nissan“ pristatys įbrėžimus išsigydantį „iPhone“ dėklą

Darbai, kuriant savaime atsistatančius paviršius, vyksta jau seniai, ir kompanija Nissan eilei savo automobilių modelių (tame tarpe ir Infinity versijai) dažymui naudoja ypatingą emalį, kuris gali pats užpildyti smulkius įbrėžimus ir defektus po jų atsiradimo. Esant padidintai temperatūrai, šis procesas dar labiau pagreitėja.

Dabar gi japonų automobilių gamintojas pareiškė, jog eksperimento tvarka išleis ribotą partiją dėklų, skirtų išmaniesiems telefonams iPhone 4 ir iPhone 4S, kurie sukurti iš ABS plastiko ir turi ypatingą padengimą, savaime atsistatantį po smulkių mechaninių įbrėžimų. Paviršius buvo sukurtas, bendradarbiaujant su japonų mokslininkais, o Nissan automobilių kai kurie modeliai šią naujovę (jai ją tokia galima pavadinti) naudoja jau nuo 2005 m.

Automobilių gamintojo teigimu, smulkūs įbrėžimai savaime „užsitraukia“ maždaug per valandą, o kiek didesni „išsigydo“ maždaug per savaitę. Ar tam, kad procesas vyktų greičiau, reikės kažkokių ypatingų procedūrų, nepranešama. Jei eksperimentas atras savo vartotoją šiam netipiniam Nissan produktui, serijiniai produktai turėtų pasirodyti iki šių metų pabaigos. Iš mūsų pusės belieka tik palinkėti pačių išmaniųjų telefonų gamintojams, jog šie pradėtų naudoti šią tikrai patrauklią technologiją pačių įrenginių korpusuose.


Šiame straipsnyje: Nissan

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių