Nesaugus greitis – kova su vėju, laiku ar gyvenimu?

Ketvirtadienį svetainės „YouTube“ vaizdų kraitį papildė dar vienas, jau trečiasis D.G. įamžintas filmukas. Ši vyro kelionė prie „Volkswagen Golf 4 1,9 TDI“ vairo - jau trečioji nufilmuota.

Minėtoji prasideda magistralėje, iki Kauno likus 92 kilometrams, iki Klaipėdos – 303, tuomet vairuotojas pasuka link Lazdynų, važiuoja pro Grigiškes ir galiausiai sveikas kelionę baigia Dariaus ir Girėno gatvėje, vedančioje į Vilniaus oro uostą. Ši kelionė truko kiek daugiau nei 5,5 minutės. Vietomis atrodo, kad kelyje ne keturratis, o „britva“ lenkia likusius eismo dalyvius tiek iš kairės, tiek ir iš dešinės, sudarydamas pavojingas avarines situacijas.

Tai jau antra „išvyka“ su „Volkswagen Golf 4 1,9 TDI“. Pirmasis D.G. pasivažinėjimas įamžintas prie „Audi V8“ vairo.

Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas (Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 124(2) straipsnis) – tai transporto priemonių vairavimas, vienu metu ar paeiliui padarant kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, taip pat Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją, tai yra privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti. Chuliganiškas vairavimas – tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui.

Nustatyto greičio viršijimas (ATPK 124 str.) – nustatyto, t.y. saugaus, greičio viršijimą matuoja nuo iki 10 kilometrų per valandą iki 50 km/val. Didžiausias pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 tūkstančio iki 1,5 tūkstančio litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki 3 mėnesių arba 7 parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 6 mėnesiams, vairuotojams, neturintiems 2 metų vairavimo stažo, – baudą nuo 1 tūkstančio iki 1,5 tūkstančio litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 metų iki 4,5 metų ir vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą 1,5 – 2,5 tūkstančių litų arba administracinį areštą nuo 20 iki 30 parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kame pontas???

gintaras

gintaras portretas
kokokie psychiniai ligoniai tokiem isprogdint masinas, nebutu nei biskio gaila

nebaudziamas

nebaudziamas portretas
zmogus jaucias visiskai. gyvena vilniuj, nes video kelia su savo vardu ir pavarde. aisku, gaila tokiu, bet dar labiau gaila tu, kuriuos jis lenkia. karta nepasiseks ne tik jam...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių