Neįgalųjį Sibire išlaipinusiems vairuotojui gresia laisvės atėmimas

Rusijoje autobuso vairuotojui ir konduktorei, išlaipinusiems iš autobuso neįgalųjį, gresia penkerių metų laisvės atėmimo bausmė. Jiems iškelta baudžiamoji byla.

Dvidešimt aštuonerių neįgalusis iš autobuso buvo išlaipintas praėjusių metų gruodžio pradžioje. Nekalbantis vaikinas praleido dvylika valandų Sibiro šaltyje. Šį antrądienį nuo nušalimų jis mirė Barnaulo ligoninėje.

Vaikinas vienas autobuse atsidūrė nelaimingo atsitiktinumo dėka. Neįgalų vaikiną lydėjo motina, tačiau stotelėje ji paslydo ir nesuspėjo įlipti į autobusą. Durys užsitrenkė tiesiai priešais ją. Pavyti sūnaus ji nespėjo ir kitu autobusu. Jaunuolis nuvažiavo iki galinės stotelės – jis nekalba, todėl pasakyti, kur jam reikia išlipti, vaikinas negalėjo. Praėjus dvylikai valandų, ketvirtą ryto, vaikiną pastebėjo praeivė. Ji iškvietė greitąją pagalbą.

Motina išsyk pranešė policijai apie įvykį, prašydama padėti surasti sūnų. Tačiau policininkai paieškų nepradėjo. Ligoninėje vaikinui buvo amputuotos abi rankos, tačiau tai nepadėjo išgelbėti neįgaliojo gyvybės.

Autobuso vairuotojo ir konduktorės asmenybės nustatytos, tačiau jie neigia matę neįgalųjų. Tyrimas pradėtas ir prieš medikus siekiant nustatyti, ar jie padarė viską gelbėdami apšalusį neįgalųjį.


Šiame straipsnyje: Sibirasšaltistransportasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

krivickui

krivickui portretas
reikėtų paskųsti medikus - jis greit nustatytų kaltę

Liutauras

Liutauras portretas
Siaubinga istorija. Jam tokias rasineti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių