„Ne vienas kelyje“: geriausio vairuotojo rinkimuose – siurprizas

Paaiškėjo Geriausias Lietuvos vairuotojas 2012. Pagrindinis renginio prizas atiteko 27-erių vilniečiui, spaustuvės „Garsų pasaulis“ operatoriui Aurelijui Dailidoniui.

Konkurso nugalėtoju tapęs A. Dailidonis laimėjo vieną iš septynių finalo dalyviams privalomų rungčių, o kitose nenusileidęs žemiau penktosios vietos.

Jis surinko 116 taškų ir pranoko, beje, kaip ir prieš metus vykusiame konkurse antrąja vieta priverstą tenkintis iš 11 net 10 tokių konkursų dalyvavusį vilnietį Kęstutį Taškūną, pelniusį 111 taškų. A. Dailidonis konkurse dalyvavo tik antrą kartą ir daugeliui varžovų tapo nelauktu slaptu ginklu.

Nugalėtojų pakylos trečiąjį laiptelį užėmė dar vienas vilnietis, puikiai automobilį slalomo varžybose valdantis, 105 taškus surinkęs Justas Eimontas.

Ko gero, renginio istorijoje nėra buvę tokio atvejo, kad visą nugalėtojų pakylą okupuotų vilniečiai.

Renginio finalistams reikėjo įveikti septynias rungtis. Jose klupo net didžiausi autoritetai. Figūrinio vairavimo, ypač su priekaba, rungtys buvo kiečiausias riešutėlis dailiosios lyties atstovėms. Mat, kaip prisipažino pačios moterys, dažniausiai tokią garb“ jos patikinčios savo vyrams.

Tačiau kai kurios jų, pavyzdžiui geriausia vairuotoja vėl pripažinta Solveiga Bubnelienė, įveikė daugybę vyrų „Toyota Yaris Hybrid“ užvedimo rungtyje. Šios užduoties esmė – užvesti šį automobilį su išeikvota akumuliatorių baterija. Tam reikėjo surasti bateriją. O ji, skirtingai nuo daugelio įprastų automobilių yra įmontuota po galine sėdyne.


Šiame straipsnyje: vairavimasautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių