Naujasis „papamobilis“ – kelionei į Jungtinę Karalystę

Trečiadienį Policijos mokymo bazėje Hendone (Londonas) oficialiai pristatytas naujasis popiežiaus automobilis, kuriame sėdėdamas Šventasis Tėvas sveikins britus, skelbia „Daily Mail“.

„Papamobilis“ (Popemobile) – popiežiaus vizitams ir tikinčiųjų pasveikinimui lauke pritaikyta transporto priemonė, kuriai tokį pavadinimą „prilipdė“ žiniasklaida.

„Papamobilis“ buvo suprojektuotas tam, kad Popiežius būtų labiau matomas per pasirodymus minioms.

„Papamobilis“, kuris bus panaudojamas vizito Jungtinėje Karalystėje metu – „Mercedes-Benz M-Class“ green petrol SUV su ypatingai apsaugota stikline kabina, kuri įmontuota transporto priemonės gale.

Paruošti du modeliai su neperšaunamu stogu ir sustiprinta šarvuota galine kabina. Kiekvienas atsiėjo po daugiau nei 200 tūkst. JK svarų. Manoma, kad tai buvo automobilių gamintojo auka Vatikanui.

Didžiausias greitis – 160 mylių (257 kilometrai) per valandą, tačiau tikimasi, kad popiežius prašys važiuoti lėčiau, apie 6 mylių (10 km) per valandą greičiu.

Popiežiaus transporto būta įvairaus. Pirmasis, kurį pirmoje kelionėje į Lenkiją naudojo Popiežius Jonas Paulius II, buvo iš perdaryto sunkvežimio.

2002 metais popiežius kreipėsi į žiniasklaidą nenaudoti tokio transporto priemonės termino kaip „nedarančio garbės“.

Yra įvairiausių „papamobilių“, kurie specialiai naudoti popiežiaus kelionei tik tam tikroje vietoje, tačiau visų jų išskirtinumas – numeris  SCV 1.

SCV reikšmė – „Vatikano Miesto Valstybė“. Oficialiose valstybės kalbose - Itališkai „Stato della Città del Vatikano“ ,arba lotyniškai „Status Civitatis Vaticanae“.


Šiame straipsnyje: PopiežiusBenediktas XVI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių