Naujas vagių taikinys – japoniški automobiliai

Policija pastebi, kad keičiasi mašinų vagysčių mados – anksčiau pagrindiniu taikiniu buvusius vokiškus automobilius palengva keičia japoniški.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad iki nuosmukio lietuvių geidžiamiausi buvę Vokietijos gamintojų automobiliai BMW, „Audi” ar „Volkswagen” užleidžia pozicijas ne tokiems brangiems ir taip pat patikimiems japoniškiems „Honda”, „Toyota”, „Mazda”, populiarūs tapo ir „prancūzai” – „Citroën”, „Peugeot” ar „Renault”.

„Automobilių vagysčių mados kinta kartu su automobilių rinka – Lietuvoje sparčiai daugėja „Toyota” markės automobilių, todėl ir jų vagysčių skaičius šiais metais šoktelėjo tris kartus. Vagys netruko užfiksuoti didesnę šios markės automobilių ir jų dalių paklausą”, – teigė draudimo bendrovės „PZU Lietuva” Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

Tiesa, nors ir tyrėjai, ir draudikai pastebi kintančias vagysčių tendencijas, vokiškų automobilių vis dar pavagiama gerokai daugiau. Iki rugsėjo pabaigos šiemet pagal pavagiamų mašinų skaičių populiariausi buvo „Volkswagen” markės lengvieji automobiliai, kurių pavogta beveik pusketvirto šimto. Į ilgapirščių rankas pateko 134 „Audi” ir 74 BMW. Tarp vagių populiariausia japoniška markė yra „Toyota” (67), o „Honda” (40) ir „Mazda” (21) domimasi kukliau.


Šiame straipsnyje: Toyotavagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių