Nacionaliniame kelių eismo taisyklių egzamine - virš 2 tūkst. dalyvių

Šeštadienį vidurdienį keturiuose šalies miestuose ir internete visi norintieji dalyvavo trečiajame Nacionaliniame kelių eismo taisyklių egzamine – iš viso jėgas išbandė per 2 000 dalyvių.

Spręsti egzamino užduočių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje susirinko daugiau nei 100 savanorių. Aktyviausi šiemet buvo panevėžiečiai – šiame mieste iš viso užduotis sprendė 46 dalyviai.

„Visi, kurie pabandė išspręsti testą, galėjo įsitikinti, kad bėgant laikui, taisyklės primirštamos. Egzaminui vairavimo ekspertai atrinko labai dažnai keliuose pasitaikančias situacijas, susijusias su pirmumo teise, kelio ženklų reikšmėmis, sustojimo, stovėjimo situacijomis, dviratininkų, pėsčiųjų ir kitų eismo dalyvių judėjimu. Esu tikras, kad visi dalyvavę suprato, kad net kasdien pasitaikančiose situacijose keliuose gali kilti avarinių situacijų dėl paprasčiausio taisyklių nežinojimo“, – sako egzaminą organizavusios benrovės „Lietuvos draudimas“ klientų aptarnavimo departamento vadovas Artūras Juodeikis.

Draudikai sako iš patirties pastebintys, kad įvykus autoįvykiui dėl taisyklių nežinojimo vairuotojai neįstengia teisingai įvertinti aplinkybių ir nubraižyti įvykio schemos deklaracijoje, pasitaiko, kad nekaltas vairuotojas dėl nežinojimo prisiima svetimą kaltę.

Šiemet organizatoriai ypatingą dėmesį skiria dviratininkams – jų miestų gatvėse vis daugėja, o tokios dviračių kultūros, kaip senas tradicijas turinčiose Olandijoje, Danijoje, mūsų šalyje dar trūksta.

Egzamino metu dalyviai iš viso atsakė į 30 teorinių klausimų iš kelių eismo taisyklių. Klausimai sudaryti ir parinkti atsižvelgiant ir į naujausius taisyklių pakeitimus, kurie įsigaliojo nuo šių metų balandžio 1 d.

Įvertinus egzamino dalyvių darbus, iš 4 miestų bus išrinkta po du geriausiai pasirodžiusius dalyvius.

Nugalėtojai bus paskelbti gegužės 2 d. Tą pačią dieną „Lietuvos draudimo“ interneto svetainėje bus paskelbti ir teisingi egzamino atsakymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių