Nacionalinį KET egzaminą laikė rekordinis dalyvių skaičius

Penktadienį penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei internetu vyko Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas.

Skelbiama, kad egzaminą laikė 3,3 tūkstančiai dalyvių. Šiemet dalyviams labiausiai įsiminė egzamino klausimai apie lengvųjų automobilių važiavimą maršrutiniam transportui skirtomis juostomis, naujus kelio ženklus elektromobiliams bei jiems taikomas išimtis.

„Pasibaigus egzaminui daugiausiai diskusijų sukėlė klausimai apie elektromobilius, jiems taikomas išimtis ir eismo juostas, pažymėtas raide „A“ ir simboliu 4+. Buvo net maniusių, kad 4+ yra išgalvotas ženklinimas“, – įspūdžiais po egzamino dalijosi jo organizatoriaus „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

Teisingus egzamino klausimų atsakymus dalyviai gali sužinoti  Nacionalinio KET egzamino profilyje „Facebook“ balandžio 5 d. nuo 14 valandos.

Egzamino metu dalyviai turėjo atsakyti į 20 teorinių klausimų, kuriems buvo skirta 30 minučių. Klausimai buvo sudaryti ir atrinkti atsižvelgiant į naujausius KET pakeitimus, kadangi praėjusiais metais net tris kartus keitėsi kelių eismo taisyklės. Egzamine skirta dėmesio pasikeitusioms vaikų vežimo taisyklėms, naujiems elektromobilių kelio ženklams bei kitiems įsigaliojusiems pakeitimams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas cia per pieva

kas cia per pieva portretas
Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių