Moterys kviečiamos registruotis į “Damų ralį 2012"

Šių metų rugpjūčio mėn. 25 d. Vilniuje startuos „TUVLITA Damų ralis 2012“. Tai - pirmą kartą vyksiantis automobilių ir orientavimosi sporto renginys, kurio išskirtinis bruožas: prie vairo – tik moterys. Renginio tema: „Prieš krūties vėžį!“. Bus siekiama dar kartą atkreipti dėmesį ir skleisti informaciją apie moterų onkologinių ligų prevenciją bei savalaikį gydymą.

Kaip ir daugelio pasaulyje vykstančių moterų automobilių sporto ir panašių renginių, šio ralio tikslas - priminti aktyviai gyvenančioms moterims tai, kam jos neretai neranda laiko: saugoti save, puoselėti savo sveikatą bei ją laiku tikrintis. Šių metų „Damų ralis“ skirtas kovai prieš krūties vėžį. Tai viena klastingiausių ligų, kuri iki šiol yra ir viena dažniausiai sutinkamų moterų onkologinė liga visame pasaulyje.

„Damų ralio“ idėja kilo „Fiat 500“ fanų klubo prezidentei J. Birutei Jasiulevičienei. Ji pati jau ne kartą dalyvavo ekoralyje ir yra patyrusi tą azartą, kurį sukelia renginiai, kuriuose varžomasi važiuojant automobiliu. Didelė šio klubo narių dalis yra moterys, tad žodis „damų“ renginio pavadinime yra neatsitiktinis. Kaip ir skrybėlaitė, kurią matome ir renginio emblemoje, ir be kurios neapseis šio „Damų ralio“ dalyvės.

„Esu iš tų moterų, kurios aktyviai visur dalyvauja. Nors didžiąją dalį laiko atima darbas, esu neabejinga automobiliams ir vairavimui. Mano pomėgiai – automobiliai ir kartingai, tačiau pasigedau išskirtinai vairuojančioms moterims skirto renginio. Diskutuojant apie tai “Fiat 500„ fanų klube, ir kilo mintis inicijuoti tokį renginį. Tai bus pirmasis viešas neseniai susikūrusio mūsų klubo pasirodymas. Jau šiandien dalyvauti “Damų ralyje„ ketina bent 5 klubo ekipažai.“ – pasakoja J.Birutė Jasiulevičienė.

Automobilis – neatsiejama, kaip daugelio vyrų, taip ir moterų, kasdienybės dalis. Lietuvoje vis daugiau moterų tampa aktyviomis vairuotojomis, o kai kurios netgi pačios rūpinasi savo automobiliais, nesibodėdamos net ir techninės pusės. Todėl UAB „Tuvlita“ vyrai, išgirdę apie iniciatyvą surengti moterims skirtą automobilinį renginį, ilgai nesvarstė.

„Mes džiaugiamės, galėdami prisidėti prie tokio renginio organizavimo. Mūsų specialistai papasakos jo dalyvėms apie svarbiausius dalykus, kuriuos jos turėtų žinoti apie savo keturratį “draugą„ ir pasistengsime atsakyti į visus joms rūpimus klausimus“ – pasakoja Lietuvos ir Vokietijos UAB „Tuvlita“ generalinis direktorius Povilas Imbrasas.

Portalo Autoledi.lt, buriančio vairuojančias moteris, projekto vadovė Ieva Kukevičienė taip pat pasakoja, kad vos tik išgirdusi idėją surengti „Damų ralį“ iš karto sutiko prisijungti.

„Vairuojančios moterys tampa vis aktyvesnės ir dalyvauja ne tik internetinėje erdvėje vykstančiose akcijose ar žaidimuose, - pasakoja I.Kukevičienė, - Per beveik trejus portalo gyvavimo metus surengėme ne vieną renginį išskirtinai vairuojančioms moterims ir jų aktyvumas juose vis labiau stebino. Be to, nuolat išgirsdavau klausimų: kada gi surengsime automobilių sporto renginį moterims? Džiaugiuosi, galėdama paskelbti: šis metas atėjo – jau vyksta registracija“ – teigia portalo vadovė.

Renginį iniciatoriai - „Fiat 500“ fanų klubas bei vairuojančių moterų portalas „Autoledi.lt“ – jį organizuoti paprašė automobilinius renginius nuolat rengiančią UAB „Ecodriving LT“. Šios įmonės vadovė Vaida Balčiūnienė pasakoja: „Kasmet “ecodriving.lt„ organizuojamuose automobiliniuose renginiuose sulaukiame vis daugiau dalyvių moterų – vairuotojo, o dar dažniau šturmano kėdėje. Tačiau po renginio dažnai paaiškėdavo, kad jų galėjo būti ženkliai daugiau, tik jos nedrįso dalyvauti ten, kur tradiciškai dominuoja vyrai. Todėl tikiu, jog šis “Damų ralis„ - tik pradžia ir jis gali tapti kasmet organizuojamu renginiu.“

„Itin džiugu tai, kad renginio Partneriai su malonumu prisideda prie idėjos skatinti moteris dažniau galvoti apie savo sveikatą, saugumą kelyje ar tiesiog labiau pasitikėti savimi bei džiaugtis prasmingu gyvenimu“ – tęsia V.Balčiūnienė.

„Damų ralio“ dalyvių laukia visos dienos programa – ne tik orientacinis ralis nuostabiomis Vilniaus apylinkėmis, bet ir mokomieji seminarai, automobilio valdymo meistriškumo testai bei smagios fotosesijos, o vakarinėje dalyje, žinoma, ir renginį padėjusių organizuoti Partnerių įsteigti prizai.

Visos vairuojančios moterys, kurios nori puikiai ir prasmingai praleisti dieną, kviečiamos registruotis iki š.m. rugpjūčio 9 d. „TUVLITA Damų ralio 2012“ programa, nuostatai ir registracija paskelbta čia: „Damų ralis 2012“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių