„Mitsubishi" masiškai gamins elektrinius automobilius

Japonijos bendrovė „Mitsubishi" jau kitąmet planuoja pradėti masinę prekybą kompaktiškais, elektra varomais modeliais „i-MiEV". Pirmiausia šis mažas automobilis pirkėjų lauks pačioje Japonijoje, tačiau neatmetama galimybė, kad neilgai trukus jis atkeliaus ir į Europą.

Kiek anksčiau japonai tikino, kad „i-MiEV" prekyboje pasirodys tik 2010 metais, skelbia naujienų portalas drom.ru. 2009 metais „Mitsubishi" gamintojai ketino savo elektrinį automobilį pasiūlyti tik stambiems šalies verslininkams ir valdžios atstovams. Panašu, kad kylant naftos kainai ir atsiradus didžiulei ekonomiškų automobilių paklausai, japonai persigalvojo ir nutarė elektra varomą „i-MiEV" rinkai pasiūlyti net metais anksčiau.

„Mitsubishi i-MiEV" sumontuotas elektrinis 63 arklio galių variklis, energiją jam tiekia 330 voltų ličio-jono baterija. Kad ji visiškai pasikrautų reikia maždaug 7 valandų, beje, tam tinka paprasčiausia rozetė. Įkrautas šis automobilis gali nuvažiuoti maždaug 160 kilometrų.

Išankstiniais skaičiavimais, elektrinis „Mitsubishi" automobilis kainuos apie 37,5 tūkst. dolerių. Gamintoja tikisi per pirmus metus parduoti apie 2 tūkst. šių automobilių, o 2011 metais pardavimai turėtų išaugti iki 10 tūkst. mašinų per metus.

Beje, japonai glaudžiai bendradarbiauja su koncernu „Peugeot Citroen", kuri atlieka įvairius tyrimus, kuriant elektra varomus modelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių