„Mitsubishi Fuso“ garsina ne tik savo, bet ir „Daimler“ vardą

„Daimler“ dukterinė įmonė iš Azijos – sunkvežimių gamintoja „Mitsubishi Fuso“ praėjusiais metais Japonijos ir tarptautinėse rinkose produkcijos realizavimą padidino 18 proc. „Daimler“ duomenimis, iš viso pernai parduota 174 600 „Fuso“ gamybos transporto priemonių.

Vien tik Japonijoje „Mitsubishi Fuso“ realizavo 35 000 transporto priemonių, taip padidindama pardavimo apimtį net 30 proc. Už Japonijos ribų parduota 139 600 „Fuso“ sunkvežimių ir autobusų. Labiausiai produkcijos paklausa išaugo naujose rinkose – Pietryčių Azijoje, Tolimuosiuose ir Artimuosiuose Rytuose, o taip pat kai kuriose Afrikos žemyno valstybėse.

„Daimler“ duomenimis, 2013 m. „Mitsubishi Fuso“ planuoja dar labiau plėsti sunkvežimių pardavimo apimtis eksporto rinkose, pateikiant daugelį ekologiškų ir naujų transporto priemonių modifikacijų bei jų variantų. Tai „Fuso 2015“ strategijos dalis, kurią įgyvendindama „Daimler“ dukterinė įmonė iki 2015 m. planuoja kasmet realizuoti daugiau kaip po 200 000 transporto priemonių.

„Mitsubishi Fuso“ gamina ir tiekia lengvus, vidutinės klasės ir sunkiuosius sunkvežimius, kurie pastaruoju metu vis labiau populiarėja ir daugelyje Europos valstybių. Ypač populiarūs daugelyje Europos miestų tapo nuo 2008 m. masiškai pradėti gaminti hibridiniai sunkvežimiai „Fuso Canter Eco Hybrid“. Šios produkcijos sėkme suinteresuotas ir AB „Daimler“ gamintojas, dabar valdantis 89,3 proc. „Fuso“ akcijų, likusios 10,7 proc. akcijų priklauso įvairiems „Mitsubishi“ koncerno verslininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių