„Mitsubishi“ elektromobilio sportinis prototipas startuos „Pikes Peak“

Garsiausiose pasaulio kalnų lenktynėse JAV varžysis standartine modifikacija paremtas i-MiEV sportinis prototipas.

Kovo 2 d. „Mitsubishi“ elektromobilio i-MiEV sportinis prototipas startuos šių metų liepos 8 d. Kolorade, Jungtinėse Valstijose, vyksiančiose legendinėse „Pikes Peak“ kalnų lenktynėse, kuriose automobiliai varžosi trasoje, kylančioje į 4300 m. aukštį virš jūros lygio. i-MiEV sportinis prototipas  bus paremtas „Mitsubishi“ kompaktinio elektromobilio i-MiEV modeliu, kuris yra pirmasis vien elektra varomas serijinės gamybos elektromobilis, jau riedantis Japonijos, Europos ir Šiaurės Amerikos keliuose.

Sportinį i-MiEV prototipą vairuos Hiroshi Masuoka, garsus lentynininkas, keletą dešimtmečių sėkmingai varžęsis daugelio lenktynių trasose, 21 kartą įveikęs Dakaro ralį ir dukart iš eilės jį laimėjęs – 2002 ir 2003 m. su „Mitsubishi Pajero“ ir „Pajero Evolution“.

Lenktynėse dalyvaujantis prototipas bus paremtas standartine i-MiEV modifikacija. Varžybų metu gauti duomenys bus naudojami siekiant didinti būsimų naujų „Mitsubishi“ elektromobilių ir hibridinių automobilių modelių patvarumą ir patikimumą. Iki 2015 m. „Mitsubishi“ planuoja pristatyti ir į gamybą paleisti dar 7 naujus elektrinius ir hibridinius automobilius verslui bei gyventojams.

„Pikes Peak“ varžybose kartu su „Mitsubishi“ inžinierių komanda dalyvaus ir koncerno gamybinių partnerių, elektromobiliams tiekiančių akumuliatorius, variklius ir kitas detales, techninės komandos. Šios jungtinės inžinierių pajėgos bendradarbiaus, dalinsis patirtimi ir sieks paskatinti tolesnę sparčią elektromobilių pažangą.


Šiame straipsnyje: MitsubishiPikes Peak

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių