Miško „ereliai“ savo nuotraukomis puikuojasi „Facebook“

Visureigiais, keturračiais ir specialiais motociklais gamtoje važinėjantys asmenys spėjo susikurti reputaciją, jog nežino kito kelio kaip tik per brastas, kalvas, daubas, piliakalnius ir kultūros paveldo vertybes.

„Jau ne pirmą kartą pastebiu šių asmenų tokius poelgius ir nebenoriu tylėti, nes tai kartojasi nuolatos ir ima pyktis, kad šie bepročiai šitaip skriaudžia Šilutės rajono miškus“, - GRYNAS.lt rašė savo vardo nenorėjusi skelbti skaitytoja. Prie laiško pridėtos nuotraukos, vairuotojų vardai ir pavardės, bei nurodyti automobilių numeriai. Skaitytoja taip pat pateikė ir vieno iš vairuotojų socialinio tinklo „Facebook“ nuorodą, kurioje viešai demonstruojamos nuotraukos apie pasivažinėjimus miško keliais ir pievomis.

Galimas pažeidimas

Šilutės miškų urėdijos miškų urėdo pavaduotojas Arūnas Skirbutas GRYNAS.lt žurnalistams pasakojo, kad važinėjimas keturračiais ar visureigiais neregistruotais miško keliais ar miško paklote yra didžiulė problema. Pasirodo, važinėjimo bekele mėgėjai tampa masine problema.

„Jiems patinka važinėti ten kur gražu, o kur gražu yra saugomos teritorijos. Didžiausia problema yra miško paklotės ardymas. Mūsų urėdija kovoja su tuo, bet suvaldyti pažeidėjus sunku. Nei mes, nei policija nėra pajėgi jų sužiūrėti“, - kalbėjo pavaduotojas.

Kelių eismo taisyklėse (KET) rašoma, kad motorinėmis transporto priemonėmis galima važinėtis tik keliais (įrengtais, įregistruotais, nuolat naudojamais). Šios taisyklės galioja visoje Lietuvoje ir jokios išimtys minėtoms nuostatoms netaikomos. A. Skirbutas pažymėjo, kad važinėti galima tik normaliais keliais, o ne bet kokiu keliuku rastu miške. „Jei kelias žvyruotas ar yra kitas kietas gruntas, ar tiesiog aiškiai matosi, kad kelias dažnai naudojamas juo važiuoti galima ir mes negalime uždrausti, bet važinėti samanotais miško keliais, pievomis, ar bet kur, kur įsinori - negalima“, - teigė A. Skirbutas.

Pagal galiojančius įstatymus, važiavimas bekele yra baudžiamas nuo 50 iki 200 Lt, o už kiekvieną suniokotą miško paklotės kvadratinį metrą skiriama 5 Lt bauda.


Šiame straipsnyje: bekelėmiškasvisureigis

NAUJAUSI KOMENTARAI

GAMTA-NAMAI

GAMTA-NAMAI portretas
Is tokiu balvonu reikia konfiskuoti transporto priemones ir bauda kaip girtam prie vairo!

Giedrius

Giedrius portretas
Kleboniškyje Kaune tai visai keturačiais išmalę.

fail

fail portretas
Juokingai mazos baudos, o kai ju net negaudo... tai zodziu verk neverkes, nieks nepasikeis.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių