Milijardierius M.Prochorovas pirmasis gamins hibridus Rusijoje

Rusijos milijardieriaus Michailo Prochorovo kompanija “Yo-Avto” žada jau šių metų pabaigoje pradėti prekybą pirmaisiais, Rusijoje pagamintais hibridiniais automobiliais ir tam nesutrukdys net verslininko planai balotiruotis į Rusijos prezindento postą, kovo mėnesį įvyksiančiuose rinkimuose.

Kaip praneša Rusijos laikraštis “RIA Novosti”, cituodamas TV kanalą “Rossija 24”, “Yo-Avto” bendrasavininkis M.Prochorovas planuoja naująjį, kurą taupantį hibridą, pavadintą “Yo-mobile” pasiūlyti Rusijos rinkai už itin prieinamą kainą, kuri neviršys 10 000 JAV dolerių. Kompanija planuoja per metus pagaminti apie 45 000 tokių automobilių, netoli Sankt Peterburgo esančioje gamykloje ir žada padvigubinti gamybos kiekius, kai bus užbaigtos antrojo fabriko bloko statybos.

M.Prochorovo vadovaujama “Onexim Group” kartu su Rusijos sunkvežimių gamintoja “Yarovit” planuoja į automobilių gamyklą investuoti apie 200 milijonų JAV dolerių. Šis projektas sulaukė ir viešos V.Putino paramos. Beje, praėjusį balandį V.Putinas jau išbandė šio hibrido prototipą kelių kilometrų atkarpoje iki Rusijos Prezidento D.Medvedevo namų.


Šiame straipsnyje: elektromobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių