Mieste lyginamos gatvių ir kiemų duobės

Uostamiestyje po žiemos atsivėrusios duobės bus lopomos ne tik gatvėse, bet daugiabučių namų kiemuose. Tačiau pastariesiems lėšų skirta nedaug. Ketinama suremontuoti tik didžiausias.

Šiemet gatvėse atsivėrusių duobių remontui skirta 1,5 mln. litų. Panaši suma šiems darbams skiriama kasmet. Duobės lopomos tiek šiaurinėje, tiek pietinėje miesto dalyje. Darbai pradėti balandį.

Šiaurinėje miesto dalyje jau suremontuotos duobės Garažų gatvėje, Kruizinių laivų terminale. Artimiausiomis dienomis darbai bus užbaigti Pamario gatvėje.

Remontuojamos ir paplūdimių prieigose esančiose aikštelėse atsivėrusios duobės.

Užbaigus darbus minėtose gatvėse, kelininkai pereis į P.Lideikio, Liepojos gatves, Šiaurės prospektą.

Pietinėje miesto dalyje duobės užlygintos Naikupės, Rambyno, Darželio, Dubysos gatvėse. Baigiama remontuoti Baltijos prospektą.

Vėliau darbai vyks Taikos prospekte, Šilutės plente, Minijos, Smiltelės gatvėse, Statybininkų prospekte. Bus remontuojama ir Mogiliovo gatvės danga, kuri yra visiškai susidėvėjusi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtinio, jog bus remontuojamos ne tik gatvėse, bet ir kiemuose atsivėrusios duobės.

Tačiau šiems darbams lėšų skirta dešimt kartų mažiau – 150 tūkst. litų. Pasak L.Dūdos, už šiuos pinigus bus suremontuotos didžiausios duobės.

Direktoriaus teigimu, atsivėrusias ertmes gatvėse lygina dvi įmonės – viena šiaurinėje, o pietinėje miesto dalyje. Kol kas dirba po vieną brigadą, kurią sudaro 5-8 žmonės.

Tačiau bendrovės ketina didinti pajėgas – suburti po antrą brigadą. L.Dūda tvirtino, kad daugiau žmonių reikia, nes ketinama paremontuoti ir Tilžės bei Šiaulių gatvėse esančias automobilių stovėjimo aikšteles.

Pernai Klaipėdoje buvo suremontuota duobių, kurių plotas sudarė beveik 23 tūkst. kvadratinių metrų. Šiemet planuojama 22 tūkst. kvadratinių metrų.

Pirmiausia remontuojamos pavojingiausios duobės, esančios pagrindinėse gatvėse. Po to bus pereita į šalutines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lopai

lopai portretas
už tokį dangos "aplopymą", kokį padarė kelininkai "geradariai" -aš turiu omenyje Šilutės plento atkarpą prie įvažiavimą į "baltijos" žiedo-iš darbo išmesčiau kaip dykaduonius.

rew

rew portretas
Įdomu, kada savivaldybė ruošiasi remontuoti automobilių aikštelę esančia prie buvusio "Vaidilos" kino teatro Paryžiaus komunos gatvėje??? Ten jau bulvės galima sodinti, o ne automobilį statyti.

rms

rms portretas
Ten prie žiedo sulope autoservisu prasymu :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių